Svi želimo da nam podloga traje cijeli dan ili cijelu noć, a kako to postići u pet jednostavnih koraka, otkrila nam je poznata vizažistica Silva Stojanović.

Galerija Kako postići dugotrajan make-up otkrila nam je poznata vizažistica Silva Stojanović Pet koraka uz koji make-up traje cijeli dan Dugotrajan make-up +1 Dugotrajan make-up

U sklopu edukcije u Make-up Učilištu Ministry of Beauty, koju je vizažistica Silva Stojanović koncipirala posebno za dm beauty savjetnice, veliki naglasak bio je stavljen upravo na podlogu i postizanje dugotrajnog i svježeg make-upa. Na edukaciji su dm beauty savjetnice prošle sve korake i sa Silvom odabrale proizvode iz dm-ove ponude koji su najbolji za postizanje dugotrajnog make-upa.

U nastavku su savjeti poznate vizažistice o tome kako postići da make-up traje cijeli dan, a koje proizvode odabrati ovisno o tipu kože, možete dobiti od dm beauty savjetnica u odabranim dm prodavaonicama. One će individualnim pristupom svakoj od vas pomoći da odaberete proizvode koji su najbolji za vas.

1. Hidratantna krema

Kako bi make-up trajao cijeli dan, kožu je za početak potrebno dobro hidratizirati. Najbolje je koristiti jako hidratantne kreme jer su one idealna podloga za make-up. Što je koža bolje hidratizirana, manje će se vidjeti sitne bore i linije. Koža pod hidratizacijom zapravo očvrsne.

2. Primer ili baza za make-up

Drugi je korak primer. Primer sadrži pigmente koji pomažu puderu da se uhvati za kožu i time dobivamo dugotrajnu podlogu. Nanosi se od sredine lica i povlači prema kraju.

Ako je koža sklona crvenilu i osjetljiva, onda je najbolje primijeniti zeleni primer. Ostavite ga minutu da se dobro upije prije nanošenja pudera.

3. Puder

Kod dugotrajne podloge nije potrebno stavljati puno pudera. Ne radi se o količini, nego o tehnici. On tenira kožu, ne radi novu. Puder se stavlja na lice, a područje oko očiju treba izbjegavati jer na njega ide korektor. Odaberite puder koji je za nijansu svjetliji od ostatka tijela da biste dobili svježinu podloge.

4. Korektor

Na oči se stavlja korektor koji je za nijansu svjetliji od ostatka lica. Ako su podočnjaci smeđi, birajte roze nijanse. Ako su podočnjaci plavi, boja breskve i u tome će dobro pomoći.
Osim što korektor pomaže da pokrijemo podočnjake, on je odlična baza za sav ostali make-up koji se nanosi na kapak. Često se griješi stavljajući sjenilo direktno na kapak, a onda se ono nema za što zalijepiti.

5. Puder u prahu

Puder u prahu najvažniji je za dugotrajnu podlogu, on fiksira mokre teksture. Područje oko očiju fiksira se puderom u prahu koji je svjetliji. Na bore je važno pravilno utapkati, odnosno zagladiti korektor kako ga ne biste fiksirali puderom u prahu i tako dodatno istaknuli bore.

Ostatak lica najbolje je fiksirati puderom u prahu koji je malo tamniji od pudera u prahu koji ste stavili na područje oko očiju. Fokusirajte se na T-zonu, ona mora biti dobro fiksirana tako da puder s vremenom upija sebum koji koža izlučuje.

Nemojte zaboraviti na prijelaz između vrata i lica. Važno je napraviti dobar prijelaz i to područje ujednačiti puderom. Ako tako nanesete podlogu, možete biti sigurni da će trajati cijeli dan.

Make-up trikove za svaki dan pratite ovdje.
 

 

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju