Hladni dani za mnoge osobe znače izrazitu suhoću kože koja dodatno potiče ljuskanje, svrbež, peckanje i crvenilo. Iako je sunca sve manje, ono je na nekima ostavilo traga u obliku tamnih, hiperpigmentacijskih mrljica kojih se možda žele riješiti. Neki se, pak, genetski bore sa svijetlim dijelovima kože na kojima nedostaje pigment. Ova kožna stanja jedinstvena su na svakoj osobi, a mogu biti znak psorijaze, vitiliga ili hormonalnih promjena koje valja pratiti. Svaka pojava zahtijeva posebnu njegu kako bi se na vlastitoj koži moglo osjetiti zdravlje, mekoća i hidracija kakvu priželjkujemo.

Švicarski stručnjaci kreirali su rješenja za kožu sklonu ljuskanju ili psorijazi, depigmentaciji odnosno vitiligu i hiperpigmentaciji te ih objedinili u brend Eptaderm. Njihove tri linije intuitivnih naziva EPTA PSO, EPTA VTLG i EPTA SPOT noviteti su na domaćem dermokozmetičkom tržištu, a sadrže vodu švicarskih ledenjaka te izrazito učinkovite kombinacije sastojaka i inovativnih formulacija koje dosad nisu bile dostupne u Hrvatskoj.
Svi Eptadermovi proizvodi mogu se naći u ljekarnama diljem Hrvatske Svi Eptadermovi proizvodi mogu se naći u ljekarnama diljem Hrvatske (Foto: PR) Ljuskanje, crvenilo i psorijaza, kako ih njegovati?

Dok ljuskavost, crvenilo i suhoća kože mogu nastati uslijed izlaganja nekim neodgovarajućim preparatima ili alergijama, one mogu biti i posljedica psorijaze, kronične i ponavljajuće upalne bolesti koju valja shvatiti ozbiljno. Čak i nakon učinkovite medicinske terapije za psorijazu, važno je nastaviti brinuti o koži kako bi njeno stanje što duže bilo čim zdravije, a samim time i cijeli organizam. Ključan sastojak je pritom ureja koja utječe na izvor ljuskanja, potiče uklanjanje ljuskica, otapa rožnati sloj kože te omekšava i zaglađuje zadebljale površine kože. Tu su još i sastojci s jakom moći ovlaživanja te oni koji smanjuju crvenilo.

EPTA PSO linija sadrži čak pet proizvoda koji pružaju cjelovitu njegu kože sklone ljuskanju i psorijazi. Od čišćenja EPTA PSO gelom, preko izrazito hidratantne emulzije EPTA PSO 10 koju mogu koristiti baš svi željni osjećaja zdravlja na vlastitoj koži, do EPTA PSO 30 kreme. Osobama sa zaista teškim oblicima psorijaze ili plakova na tijelu preporučuju se proizvodi sa što većim udjelom ureje. EPTA PSO 50 sadrži najveći postotak ovog učinkovitog sastojka u Hrvatskoj namijenjenog nanošenju po cijelome tijelu, čak 50%. Budući da se uz kožu ljuskaju i nokti, švicarskom kvalitetom obilježen je i proizvod EPTA PSO nokti, jedini preparat u obliku laka namijenjen jačanju i zaštiti noktiju sklonih psorijazi na tržištu.

Tamne mrljice od sunca posvjetljuju se posebnim formulacijama

Sunce je jedan od izvora života, no često je i jedan od izvora hiperpigmentacijskih mrljica. Ova zatamnjenja na rukama, licu i području dekoltea često se javljaju baš zbog UV zraka, no mogu nastati i kao posljedica hormonalnih promjena ili genetskih faktora. Kako bilo, tamne mrlje na koži mnogima zadaju glavobolje, a za rezultate ih je potrebno njegovati nizom aktivnih sastojaka.

Linija EPTA SPOT opremljena je svim proizvodima koji vam trebaju za cjelodnevnu rutinu njege kože zahvaćene hiperpigmentacijama. Različiti postoci glikolne kiseline, ekstrakta korijena sladića i alfa arbutina, koji imaju izrazito depigmentirajuće djelovanje, nadopunjuju se međusobno. Ujutro je, stoga, najbolje koristiti EPTA SPOT dnevnu kremu, a kako bi se koža koju nastojimo posvijetliti zaštitila od štetnih sunčevih zraka, nanosi se EPTA SPOT SPF 50+. Nanošenje kreme za sunčanje valja ponavljati ako je UV faktor viši, barem svaka četiri sata. Navečer je potrebno ukloniti umor cijeloga dana EPTA SPOT gelom za čišćenje te rutinu zaključiti EPTA SPOT noćnim serumom koji ima još veću koncentraciju djelotvornih sastojaka. Pomaže mu i salicilna kiselina koja omekšava kožu i olakšava prodor ostalim aktivnim tvarima.
Linije EPTA PSO, EPTA SPOT i EPTA VTLG odlikuju se švicarskom kvalitetom Linije EPTA PSO, EPTA SPOT i EPTA VTLG odlikuju se švicarskom kvalitetom (Foto: PR) Vitiligo i depigmentirani dijelovi kože imaju novog saveznika za njegu

Potpuna depigmentacija na određenim dijelovima tijela, najčešće na području usta, oči i zglobova nastaje uslijed gubitka funkcije ili nestanka stanica kože koje su zadužene za proizvodnju melanina. Ova bolest, poznatija kao vitiligo, zahvaća od 0,2% do 2% populacije što ju čini zaista jedinstvenom. Njega depigmentirane kože također je specifična i zahtijeva sastojke koji potiču regulaciju prirodnog pigmenta kože.

EPTA VTLG linija, točnije njena emulzija, novi je adut za njegu kože sklone vitiligu. Tajna ovog proizvoda leži u inovativnoj formulaciji snažnih antioksidansa, poput Inoveola® EGCG, stabilnije verzije prirodnog flavonoida iz kineskog čajevca koji se tradicionalno koristi za detoksikaciju i usporavanje starenja kože. Važan je i vitamin C u obliku natrijeva askorbil fosfata koji djeluje na pigmentaciju, ujednačenost i čistoću tena. DNAge® i sve popularniji niacinamid podupiru prirodni proces obnavljanja stanica kože dajući joj posebnu blistavost. Zbog poticanja regulacije pigmenta, zajedničkim djelovanjem inovativnih sastojaka i pravilnim korištenjem, prvi rezultati vidljivi su već nakon tri mjeseca korištenja.

Stručnjaci brenda Eptaderm na pitanja o njezi kože sklone ljuskanju, depigmentaciji ili hiperpigmentaciji odgovaraju i preko web stranice te društvenih mreža, na Facebooku ili Instagramu. Sami proizvodi mogu se pronaći u online i fizičkim ljekarnama diljem Hrvatske.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju