Ako ste u potrazi za savršenim komadom nakita koji odražava vašu osobnost, vjerojatno znate da njegov odabir može biti jako težak. Zbog bogate ponude s bezbroj različitih materijala, boja, oblika i veličina pa se često možete naći u nedoumici. Ovisno o osobnosti postoje komadi nakita koji mogu biti savršeni ili potpuno pogrešni za svakog od nas.

Galerija Freywille nakit - 18 Freywille nakit - 17 Freywille nakit - 5 +14 Freywille nakit - 15

Svi smo bili tamo. Bilo da se spremate za poseban događaj ili jednostavno imate puno nakita u različitim stilovima kod kuće i ne možete shvatiti koji vam najbolje pristaje. Dakle, kako odabrati onaj pravi? Niste sigurni pristaje li vam bolje bijelo ili žuto zlato? Ili imate mnogo različitih vrsta nakita u svojoj kutiji s nakitom? Donosimo vam nekoliko tajni koje će vam pomoći da odaberete savršeni komad nakita skrojen upravo za vas i vašu osobnost.

Upoznajte svoj stil

Prije nego što kupite komad nakita, važno je upoznati vlastiti stil. Ako ste osoba koja preferira minimalistički stil, nakit upečatljivog oblika ili boja možda neće biti pravi izbor za vas. S druge strane, ako ste osoba koja voli ekstravaganciju, zlatna ogrlica sa zanimljivim privjeskom može biti upravo ono što tražite. Jednu takvu možete pronaći u FREYWILLE kolekciji, a možete birati između žutog ili bijelog zlata. Dakle, ako poznajete svoj stil, izbor će biti mnogo lakši.

Freywille nakit Freywille nakit Foto: Nova Studio

Usredotočite se na kvalitetu materijala

Prilikom odabira nakita ne zaboravite voditi računa o kvaliteti materijala. Različiti materijali mogu imati različita svojstva i različitu trajnost. Na primjer, zlato i dijamanti su izdržljivi i cijenjeni materijali koji traju cijeli život.

U bogatom spektru FREYWILLE nakita ujedinjuje se raskoš čistog zlata i dijamanata sa sjajnim, dragocjenim emajlom. Kao simbol luksuza stvara savršenu harmoniju između umjetničkog izričaja i čežnje za nečim jedinstvenim. Stoga ako tražite nešto što će vas godinama pratiti usredotočite se na kvalitetne materijale koji će biti izdržljivi i dugotrajni.

Freywille nakit - 15 Freywille nakit - 15 Foto: Nova Studio

Razmislite i koliko često ćete nositi nakit. Na primjer, ako želite komad koji će trajati jako dugo, a njegova kvaliteta neće biti narušena ni nakon nekoliko godina, ogrlica iz FREYWILLE kolekcije mogla bi biti ono što tražite. Također, takav postojan nakit odličan je izbor i za prenošenje sljedećim generacijama.

Upoznajte značenje boja

Boje imaju značajan utjecaj na izbor nakita. Mogu biti odvažne i žive ili nježne i suptilne, a svaka boja izražava nešto drugačije. Na primjer, bijela se često povezuje s čistoćom i nevinošću, zelena s prirodom i rastom, a crvena s ljubavlju i strašću. Boje u nakitu snažno utječu na vaše raspoloženje i mentalno stanje, kao i na vaš cjelokupni izgled. Neke nam boje pristaju i slažu se s bojom kože i kose, dok druge ne. Zato je važno razmotriti značenje boja i njihov učinak na našu osobnost, raspoloženje i mentalno stanje.

Razmotrite oblik i veličinu

Oblik i veličina nakita mogu značajno utjecati na cjelokupni dojam i izgled. Mali i nježni nakit može biti prikladan za minimalistički stil, dok veći i upečatljivi može biti prikladan za ekstravagantniji stil. FREYWILLE nakit je stvoren u ateljeu u Beču složenim procesom izrade; a komadi su većinom minuciozan ručni rad. Prilikom odabira nakita vodite računa i o svom tipu lica kako bi se nakit istaknuo na pravom mjestu i naglasio vašu prirodnu ljepotu.

Freywille nakit - 12 Freywille nakit - 12 Foto: Nova Studio

Zanimljivo može biti i kombiniranje različitih vrsta nakita, što također zaista može puno reći o našoj osobnosti. Na primjer, kombiniranje ogrlica s različitim privjescima može pokazati kreativnu dušu koja leži u vama, a uparivanje zlatne ogrlice i naušnica može pokazati smisao za eleganciju. Razmislite koju vrijednost želite pokazati i u skladu s tim odaberite svoj nakit.

Razmislite o prilici za koju se želite okititi nakitom

Posljednja točka na koju ćemo se usredotočiti je prilika. Ako želite da vaš nakit savršeno pristaje vašoj osobnosti, morate razmisliti i o tome je li prikladan za tu priliku. Razne prilike zahtijevaju različite vrste nakita. Ako odaberete ono pravo, to govori mnogo o vama i vašoj osobnosti. Primjerice, ogrlica upečatljivog dizajna može biti prikladna za svečane prilike, dok za svakodnevno nošenje preferirate jednostavan i praktičan nakit poput naušnica i prstena koji će vas ne samo uljepšati, već i učiniti da se osjećate ugodno. Dakle, ako tražite komad nakita za određenu prigodu, razmislite koji bi nakit najbolje odgovarao toj prigodi.

Freywille nakit Freywille nakit Foto: Nova Studio

Iako odabir pravog nakita za vašu osobnost može biti pravi izazov, ako uzmete u obzir ove savjete, vaš izbor može biti puno lakši i brži. Unaprijed razmislite što želite, a zatim krenite u potragu. Najviše od svega, zabavite se dok radite pravi odabir.

Zapamtite da nakit ne bi trebao biti samo lijep već bi trebao i potrajati. Stoga uložite u kvalitetan materijal, razmislite o svom stilu i osobnosti, koristite boje, razmislite o obliku i veličini te razmislite o prigodi za koju se nakit nosi. Ako to učinite kako treba, imat ćete komad nakita koji će vas pratiti godinama i koji savršeno pristaje vašoj osobnosti.
 

 

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Freywille po najvišim profesionalnim standardima.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju