U radionici Ivančice Berte iz Donje Stubice nastaju vrlo lijepe i ljupke rukotvorine, a u ovo predblagdansko vrijeme naročito su traženi ukrasni vjenčici i dedeki, zvani i srećonoše.

Ivančica Berta uz redovni posao, posljednjih 13 godina u slobodno vrijeme izrađuje razne rukotvorine. Iz ljubavi prema ručnom radu počela je s ukrašavanjem raznih predmeta (kutija, pladnjeva, tanjura, zidnih satova, ventilacijskih cijevi) u decoupage tehnici.

Iz godine u godinu polako sam širila svoje rukotvorine. Najprije su moji radovi bili namijenjeni za mene i moje najbliže, ali zbog velikog interesa prema mojim rukotvorinama i van moje obitelji 2016. otvorila sam domaću radinost, a prije dvije godine je to postao obrt Daisy's World, priča Ivančica.

U šarolikoj ponudi brenda Daisy's World mogu se pronaći vjenčići za vrata, adventski vjenčići, razni ukrase u decoupage tehnici, srećonoše (patuljci, dedeki), tulipani, pregače, zidni satovi, razne vrste nakita (od tekstila i ostalih repromaterijala), torbe, ruksaci... Što se tiče cvijeća, za sada radi samo tulipane, ali u pripremi su i ivančice.

Srećonoše su moji mali patuljci napravljeni od raznog materijala i antialergijskog punjenja. Iznimno mi je drago da su jako dobro prihvaćeni i najčešće ih kupuju u paru ili kao malu obitelj.

Vjenčiće za vrata izrađujem u nekoliko koraka. Omotam stiroporni vjenčić s vunom, filcom ili tkaninom u raznim bojama (prema želji kupca). Nakon toga krećem u izradu pompona (cofleka), cvjetića od filca, izrezivanja listića, kombiniranja boja...

Boje ovise o boji vjenčića. Kada je gotova priprema kreće sastavljanje vjenčića prema vlastitoj inspiraciji ili želji kupca, opisuje ova mama iz Donje Stubice kojoj u izradi njenih kreacija puno pomaže i obitelj, kćeri Lara, Lana i Leona te partner Damir. Sve proizvode kao i vjenčiće radi i po narudžbi. Vjenčići dolaze u tri veličine, a cijene variraju od 100 do 150 kuna. Svog srećonošu pak možete dobiti ovisno o veličini za cijenu od 25 do 80 kuna. Bez obzira na veličinu količina sreće je jednaka, obećava Ivančica.

Slika nije dostupna Vjenčić Ježeva kućica: Ukras za vrata ili zid uz koji će Božić biti još čarobniji

Teško mi je sada nabrojati sve predivne komplimente koje sam dobila za svoj rad, ali sam najsretnija kada mi se zadovoljni kupci vraćaju, kaže vlasnica brenda Daisy's World.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju