Već četiri godine Irmela Kadić iz Visokog u Bosni i Hercegovini proljeće i ljeto dočeka na svojoj terasi na kojoj je izgradila pravu vrtnu oazu u gradu. Vrt koji je smješten na sjeverozapadu pogodan je za sadnju biljaka koje ne traže mnogo sunca, a Irmela na njemu uzgaja upravo domaće povrće i voće.

  Galerija Irmela Kadić terasa Irmela Kadić terasa Irmela Kadić terasa +4 Začinsko bilje na Irmelinoj terasi

Irmela za svoju oazu u gradu nije željela skupi namještaj pa se iz tog razloga odlučila na onaj izrađen od paleta koji su sin i ona napravili za samo par sati, jer kako naglašava, obožavateljica je jednostavnih stvari koje se mogu napraviti samostalno.

Uradi sam 

Muž i ja smo sami napravili našu terasu jer smo veliki DIY fanovi. Nismo imali nikakav vanjski prostor i prije četiri godine smo ga dogradili. Svake godine smo ga pomalo uređivali i danas nam je on omiljeni dio kuće, kao dnevni boravak na otvorenom, kaže

Irmela Kadić terasa Terasa prepuna crvenih liza (Foto: Irmela Kadić)

Irmela je za svoj dnevni boravak na otvorenom odabrala drveni namještaj koji se vrlo lako stopio s prirodom koja okružuje njihov dom. Drveni pod i palete koje služe kao naslonjači i stolić, stopili su se s biljkama koje ih okružuju. Udobni jastuci u crno bijeloj boji i meki naslonjači pozivaju na uživanje u ovom pitoresknom okruženju. 

Zelena oaza 

Na prostranoj terasi nalazi se mnoštvo biljaka koje unose život u cijeli prostor. Irmela tako uz prekrasno cvijeće, sama uzgaja i svoje povrće, voće i začine, a od terase želi stvoriti urbanu gradsku džunglu.

Veliki sam obožavatelj zelenila i biljaka i želim od terase napraviti malu džunglu i vrt u gradu. Već nekoliko godina sadim paradajz, krastavce, špinat, jagode i začine i sve mi dobro uspijeva u teglicama, a veliko mi je zadovoljstvo uzgajati nešto svoje, rekla je vlasnica ove preslatke terase. 

Irmela Kadić terasa Začinsko bilje na Irmelinoj terasi (Foto: Irmela Kadić)

Pomno odabrani detalji

Keramičke teglice u kojima rastu prekrasne crvene pelargonije i bilje najljepše zelene nijanse savršen su odabir za Irmelinu terasu.

Ponosna vlasnica jednog od najljepših vrtova u Visokom pomno je odabrala detalje u kojima će uživati tijekom ispijanja popodnevne kave i čitanja dobre knjige. Panjevi i drvene ljestve na kojima su postavljeni najljepši primjerci Irmelinog bilja podižu terasu na novu razinu.

Zakoračite na Natašinu terasu kao iz mašte koja očarava divnim detaljima i ugođajem Nataša Veselinović iz Valjeva uredila je svoju ružičastu terasu iz mašte - 10 Nataša Veselinović iz Valjeva uredila je svoju ružičastu terasu iz mašte - 14 Nataša Veselinović iz Valjeva uredila je svoju ružičastu terasu iz mašte - 13 +13 Nataša Veselinović iz Valjeva uredila je svoju ružičastu terasu iz mašte - 8 Elegantna terasa medicinske sestre iz okolice Ludbrega na kojoj se uživa i kad pada kiša Elegantna terasa medicinske sestre Marije Ričko iz Sudovčine - 7 Elegantna terasa medicinske sestre Marije Ričko iz Sudovčine - 2 Elegantna terasa medicinske sestre Marije Ričko iz Sudovčine - 3 +6 Elegantna terasa medicinske sestre Marije Ričko iz Sudovčine - 4

No, kad padne mrak, terasa dobiva posve novu dimenziju. Suprug i ona ogradni su zid obložili trstikom, a detalji poput lampica i svijećnjaka oko kojih se Irmela posebno potrudila terasi daju novi romantični izgled. 

Irmela Kadić terasa Lampice tijekom noći pružaju romantičnu notu ovoj prekrasnoj terasi (Foto: Irmela Kadić)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju