U mnogim domovima počinje sezona otvaranja terasa, a početkom travnja svoju terasu otvorila je i medicinska sestra Marija Ričko, koja sa suprugom i dvoje djece živi u malom mjestu Sudovčini u okolici Ludbrega. Terasa joj je, nakon kuhinje, najdraži dio doma, pa je na njoj stvorila vrlo ugodan ambijent, a uređena je tako da se tijekom ljeta na njoj može provesti i čitav dan.

Galerija Elegantna terasa medicinske sestre Marije Ričko iz Sudovčine - 7 Elegantna terasa medicinske sestre Marije Ričko iz Sudovčine - 2 Elegantna terasa medicinske sestre Marije Ričko iz Sudovčine - 3 +6 'Uz kamene stupove stavila sam mrežaste zavjese, kako ih od milja zovem baldahini, te daju prostoru jedan romantičan stil'

Terasa je naknadno dograđena, spajajući se na kuću sa stepenicama, tako da za kišnog vremena obitelj Ričko bez problema može uživati na njoj, a da ne pokisne. Ovih dana na Marijinoj terasi vlada topli uskrsni ugođaj koji je ova zaljubljenica u uređenje prostora upotpunila vazom i granama koje je obojala sama te ukrasila jajima, baš kao i vjenčić za vrata.

Elegantna terasa medicinske sestre Marije Ričko iz Sudovčine - 10 Na terasi se nalaze i ljuljačka te viseća fotelja (Foto: Privatne fotografije)

Obožavam detalje i dekoriranje, bilo za Uskrs ili Božić. Detalji prostoru daju 'ono nešto', dodaje Marija Ričko. Dugo su tražili odgovarajući namještaj za terasu, nešto što će biti i estetski i funkcionalno, a najviše udobno, i tako je izbor pao na veliku kutnu garnituru sa stolom idealnim za obiteljska druženja. Uz njega su dodali i vrlo udobne fotelje. Na terasi se još nalazi i ljuljačka te viseća fotelja koju obožava mlađa populacija.

Elegantna terasa medicinske sestre Marije Ričko iz Sudovčine - 6 Mrežaste zavjese stvaraju romantičan ugođaj na terasi (Foto: Privatne fotografije)

Uz kamene stupove stavila sam mrežaste zavjese, kako ih odmilja zovem baldahini, koje daju prostoru jedan romantičan stil, naročito kad krene lagan povjetarac. Baldahini su mi i najdraži detalj terase, otkrila nam je Marija. Ljeti terasa obitelji Ričko postaje njihov drugi dnevni boravak, okružen svježim zrakom i ptičicama.

Samoljepljiva folija na podu? O, da! Petra iz Pule svoju kupaonicu potpuno je preuredila za 150 eura Petra Bizik iz Pule preuredila je svoju kupaonicu uz trošak od 150 eura - 10 Petra Bizik iz Pule preuredila je svoju kupaonicu uz trošak od 150 eura - 4 Petra Bizik iz Pule preuredila je svoju kupaonicu uz trošak od 150 eura - 3 +7 Petra Bizik iz Pule preuredila je svoju kupaonicu uz trošak od 150 eura - 2

Milina! Terasa u centru Zagreba okružena zelenilom savršen je dnevni boravak na otvorenom Prekrasna terasa okružena zelenilom u Zagrebu - 5 Prekrasna terasa okružena zelenilom u Zagrebu - 2 Prekrasna terasa okružena zelenilom u Zagrebu - 7 +4 Prekrasna terasa okružena zelenilom u Zagrebu - 3

Najviše vremena provodimo na terasi u proljeće i ljeti, naročito kad dođu vrućine, vrlo je ugodno sjediti na njoj jer pruža hlad. Nedjeljom bude tu i fini obiteljski ručak. U dvorištu bude složen i bazen, tako da se na terasi fino odmaramo nakon kupanja.

Volimo ugostiti prijatelje, susjede i rodbinu druženjem na našoj terasi, na kojoj volimo organizirati ručak ili jednostavno druženje uz moje kolače i kavicu ili mužev roštilj. Terasa je upravo zaslužna za to da možemo tako uživati, opisuje medicinska sestra Marija Ričko iz Sudovčine.

Elegantna terasa medicinske sestre Marije Ričko iz Sudovčine - 3 Marijina elegantna terasa idealno je mjesto za druženje uz kolače i kavu (Foto: Privatne fotografije)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju