Iako je dobro poznato da majka priroda stvara različite oblike tijela, jedna teretana odlučila je to potpuno zanemariti


Popularni lanac teretana Gold's Gym našao se na udaru kritika. Lanac ima svoje podružnice u 30 zemalja diljem svijeta, a problem je 'zakuhala' ona koja se nalazi u Kairu. Gold's Gym Dreamland na svojoj službenoj Facebook stranici objavili su reklamu na kojoj se nalazila kruška uz koju je pisalo: 'Ovo nije oblik tijela za djevojku.'

Sasvim razumljivo, ovo je izazvalo burne reakcije mnogih žena s kruškolikim oblikom tijela, ali i onih sa svim ostalim oblicima koje jednostavno ne mogu shvatiti ovakav pokušaj nametanja slike o 'ispravnom' tijelu.

Ne očekujem ovo od ljudi koji se nazivaju stručnjacima i koji bi trebali znati da postoje različiti oblici tijela. Ja ću uvijek imati jake bokove i veliku stražnjicu jer je tako htjela majka priroda, a moja prijateljica će imati tanke noge, malu stražnjicu i velike grudi jer je to njezin oblik tijela. Tko ste vi da nam kažete da ni jedna ni druga nismo dovoljno dobre, komentirala je jedna korisnica Facebooka.

 

A photo posted by Abigail Breslin (@abbienormal9) on

Reagirala je i popularna 20-godišnja američka glumica Abigail Breslin, zvijezda filma 'Little Miss Sunshine'. Iskreno sam zgrožena ovime. Trebali biste se sramiti. Zbog ovakvih stvari 9-godišnje djevojčice razvijaju poremećaje u prehrani. Vježbanje bi trebalo biti nešto što radiš za sebe, svoje zdravlje, svoj um i tijelo, a ne zato što korporacija kaže da tvoj oblik tijela ne izgleda onako kako bi djevojke trebale izgledati. Bravo, lovite se za ljudske nesigurnosti i produbljujete probleme s doživljavanjem vlastitog tijela. Sva sreća da se još nisam upisala u vašu teretanu, a sada ni neću, napisala je na Instagramu.

Godinama smo posvećeni tome da pomognemo ljudima da se osjećaju bolje zahvaljujući fitnessu, a ne prestrašeno ili posramljeno.

Negativne reakcije naposljetku su doprle i do njihovog sjedišta, a odmah je uslijedila isprika praćena brzom reakcijom na nedopustiv potez - najavili su oduzimanje licence podružnici i njihovo zatvaranje.

'Riječi ne mogu opisati koliko smo šokirani i zaprepašteni nedavnim postovima naše podružnice. Nisu samo uvredljivi, nego se protive svemu u što vjerujemo i za što se zalažemo. Godinama smo posvećeni tome da pomognemo ljudima da se osjećaju bolje zahvaljujući fitnessu, a ne prestrašeno ili posramljeno. Vjerujemo da snaga dolazi u svim oblicima. Fizička, mentalna, emotivna… Mi želimo ljudima pomoći da prepoznaju svoju snagu.

Čim smo saznali za te bezosjećajne poruke, u dogovoru s Facebookom uklonili smo njihovu stranicu. Nakon konzultacija u procesu smo prekidanja ugovora s tom franšizom. Incident je samo potvrdio da Gold's Gym Dreamland ne podržava vrijednosti koje Gold's Gym promovira diljem svoje globalne mreže.

Dijelimo vašu ljutnju. I mi smo majke, sestre i kćeri i ovo je neprihvatljivo.'

 

A photo posted by Gold's Gym (@goldsgym) on

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju