Gotovo svatko barem je jedanput u životu poželio napraviti tetovažu na svome tijelu. No pitanje je - gdje? Koje je mjesto na tijelu najmanje osjetljivo na bol, a koje najviše, saznajte u nastavku.

Iako svaka osoba ima drugačiju toleranciju i prag boli, ipak postoje određene točke na tijelu koje bole više od drugih.

Dijelovi na tijelu poput rebara i grla općenito su vrlo bolna mjesta za tetoviranje, no svaka osoba koja se tetovirala na tom dijelu vjerojatno će vam dati različite odgovore o tome gdje boli najviše.

Najbolnije je mjesto za tetoviranje i unutarnja strana zgloba, trbuh te stražnji dio koljena. Osim toga, postoje i ostali faktori koji utječu na bol.

Primjerice, određeni zdravstveni problemi mogu utjecati na povećanu osjetljivost na bol. Prethodne ozljede također utječu na pojačanu osjetljivost na određenim dijelovima tijela.

Najbezbolnije mjesto za tetoviranje je rame jer je područje s manje živčanih završetaka.

Glavni razlog osjetljivosti na bol svakako su živčani završeci. Primjerice, prsti na ruci najviše su osjetljivi jer je to mjesto na kojem se nalazi velik broj živaca.

Međutim, postoji i manje bolna mjesta za tetoviranje, a to je vanjska strana ramena i stražnjica.

Osim mjesta na tijelu, na bol utječe i veličina tetovaže. Kada je tetovaža posebno komplicirana, ona također zahtijeva više sjenčanja, više boja te razne vrste igala, a sve to povećava razinu boli.

Pročitajte i koje 3 stvari morate znati prije nego što se odlučite za tetoviranje.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju