TheMiuBook je edukativna, kreativna i inovativna knjiga koju možete ponijeti bilo kamo sa sobom kao zabavu za djecu umjesto mobitela ili tableta. Osmislila ju je Ana Međimorec, hrvatska poduzetnica i mama četvero djece.

TheMiuBook je edukativno-kreativna knjiga za djecu svih uzrasta, sastoji se od tri zelene i tri bijele preklopne magnetizirane stranice. Po njima se crta, piše i briše kredama i flomasterom, a tu je i mnoštvo zanimljivih magneta različitih kategorija, od slova i brojki do životinja, voća, povrća, boja oblika pa sve do svemira i zvjezdanih planeta.

Djeca starijeg uzrasta mogu se sama zabavljati slažući magnete, povezujući pojmove, crtajući, pišući i zbrajajući na pločama, dok će manja djeca zajedno s roditeljima uživati u igrama pogađanja, slaganja nizova, nadopunjavanja zanimljivih priča i još mnogo čega.

Inovativnost ove edukativne igračke jest što je njezino jedino ograničenje mašta. Djeca se mogu igrati s njom satima, a zahvaljujući različitim setovima magneta, priča koju će kreirati uvijek će biti nova. Velika je prednost igračke TheMiuBook i u tome što nije velika, ne zauzima previše prostora i može se ponijeti bilo kamo.

Slika nije dostupna Igra riječi i priča: Kako razvijati čitalačku pismenost kod djece?

Roditeljima su dobro poznate "muke po pakiranju" na kraća ili duža putovanja pa će ih jedna ovakva edukativna knjižica spasiti od pakiranja punog kofera igračaka. Istovremeno, TheMiuBook odličan je način da djecu udaljite od mobilnih i televizijskih ekrana kod kuće ili za vrijeme boravka u restoranu, kafiću, javnom prijevozu ili autu.

The MiuBook je osmislila Ana Međimorec, kreativna, inovativna i maštovita žena, ujedno i mama četvero djece, koja je svoje iskustvo roditeljstva pretvorila u uspješnu poduzetničku priču.

Zamislite situaciju u kojoj se moja šesteročlana obitelj koju čine tri sina, kćer i muž sprema na more. Potpuni kaos, gomila stvari i nepotrebnih igračaka. Baš tada mi je sinula ideja o knjizi koja će imati prazne stranice, a kreatori sadržaja će biti djeca i njihovi roditelji. Uvjet mi je bila funkcionalnost, željela sam da format knjige stane u prosječnu torbu ili dječji ruksak tako da TheMiuBook uvijek može biti djeci na raspolaganju, kaže Ana Međimorec.

Slika nije dostupna Slikovnice o emocijama: Naslovi koji će djetetu objasniti što su to strah, tuga, ljutnja i ljubav

Edukativna knjiga TheMiuBook može se kupiti online preko stranice themiubook.com i dolazi u više različitih pakiranja, ovisno o temi magneta koji se biraju prema uzrastu djeteta (3 – 10 godina). Paketi se mogu samostalno slagati ili se može odabrati jedan od unaprijed kreiranih paketa poput primjerice rođendanskog. Nakon kupovine osnovnog paketa kasnije se setovi magneta različitih tema mogu kupiti odvojeno.

Možemo reći kako ova igračka raste s djetetom, prati njegove interese, razvija kreativnost i maštu, a dijete uči nove pojmove kroz zabavnu igru.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju