Druga večer 28. Sarajevo Film Festivala okupila je brojne regionalne glumačke zvijezde, a pažnju je na crvenom tepihu plijenila i hrvatska glumica Tihana Lazović nominirana u kategoriji najbolje glumice za ulogu u seriji "Područje bez signala''.

Galerija Tihana Lazović na 28. Sarajevo Film Festivalu Tihana Lazović na 28. Sarajevo Film Festivalu Tihana Lazović na 28. Sarajevo Film Festivalu +1 Tihana Lazović u kreaciji brenda Lokomotiva na 28. Sarajevo Film Festivalu

Serija "Područje bez signala" redatelja Dalibora Matanića osvojila je deset nominacija u kategoriji TV serije na 28. Sarajevo Film Festivalu. Od osam kategorija, nominirana je u njih sedam, uključujući nominaciju za najbolju regionalnu dramsku seriju u prošloj godini.

Jedna od glumica iz hvaljene serije, Tihana Lazović, na crveni tepih ispred Narodnog pozorišta Sarajevo stigla je u izdanju koje plijeni pažnju na prvi pogled. Tihana je nosila bijelu haljinu domaćeg brenda Lokomotiva izrađenu od materijala nalik taftu savršenom za šivanje voluminoznih odjevnih komada.

Tihana Lazović na 28. Sarajevo Film Festivalu Tihana Lazović u kreaciji brenda Lokomotiva na 28. Sarajevo Film Festivalu (Foto: PR)

Dvoslojna bijela toaleta odnaprijed je malo kraća te seže do iznad gležnja, dok odostraga seže do poda. Svečana kreacija s potpisom dizajnerice Lane Puljić ukrašena je debelim satenskim crnim pojasom koji se na zanimljiv način penje preko torza te je u obliku šala omotan oko vrata. Za još efektniji mrak dojam zadarska glumica i oko desne ruke omotala je crnu satensku vrpcu.

Slika nije dostupna Talijanski Vogue odlučio: Tihana Lazović na listi najbolje odjevenih u Veneciji

Slika nije dostupna Lejla Filipović: Haljina s opasnim prorezom za šetnju sarajevskim crvenim tepihom

Uz ovakvu upečatljivu kreaciju minimalističke štikle izvrstan su odabir, a Tihana ju je spojila s crnim sandalama s tankim remenčićima i zanimljivom zlatnom potpeticom. Nema sumnje da je Zadranka Tihana Lazović ovim izdanjem osvojila crveni tepih Sarajevo Film Festivala čije se 28. izdanje održava do 18. kolovoza.

Tihana Lazović među nominiranima za najbolju glumicu na 28. Sarajevo Film Festivalu Tihana Lazović među nominiranima za najbolju glumicu na 28. Sarajevo Film Festivalu (Foto: PR)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju