Španjolsko ministarstvo jednakosti pokrenulo je ljetnu kampanju kako bi potaknulo žene, zabrinute time kako izgleda njihovo tijelo, da odu na plažu.

"Ljeto je i naše", glasi slogan iznad snimke pet različitih žena, različitog oblika i veličine tijela.

Sva su tijela za plažu, kazala je tim povodom ministrica socijalne skrbi Ione Belarra, a prenosi BBC.

Po riječima čelnice Ženskog instituta Antonije Morillas, fizička očekivanja utjecala su ne samo na žensko samopouzdanje, već su im uskratila i njihova prava.

Slikovna ilustracija kampanje koja prikazuje pet žena koje se opuštaju na plaži također uključuje i ženu u toplesu nakon mastektomije.

Ženski institut, koji stoji iza ove inicijative, ističe da se time pokušava pokazati da sva tijela imaju vrijednost.

Žene trebaju uživati ​​u ljetu, gdje god i s kim god požele, stoji u oglasu. Danas nazdravljamo ljetu za sve, bez stereotipa i estetskog nasilja nad našim tijelom, poruka je iz kampanje.

Slika nije dostupna p

No nisu svi bili impresionirani kampanjom.

Neki su se pitali treba li je proširiti i na muškarce koji nemaju takozvana standardna tijela, dok je čelnik ljevice Cayo Lara rekao da kampanja predstavlja vrhunac apsurda pokušavajući "stvoriti problem tamo gdje ga nema".

Ministrica jednakosti Ángela Rodríguez Pam objavila je na Twitteru poruku muškarcima koji vjeruju da ženama nije potrebno dopuštenje ministarstva za odlazak na plažu.

Naravno da idemo na plažu, ali pretpostavljamo da ćemo privući mržnju zbog pokazivanja tijela koje nije standardno, poručila je. (Hina)
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju