Ženske obline posljednjih godina doživljavaju pravu renesansu pa su zbog toga putene žene više nego ikada zastupljene u medijima. Međutim, je li baš taj tip tijela onaj koji je muškarcima najprivlačniji?

Studija objavljena u znanstvenom dnevniku PeerJ baca novo svjetlo na tvrdnje kako su žene s oblinama muškarcima univerzalno privlačnije od "mršavica".

Mnogi pripadnici muškog spola na prvu ipak padaju na mršaviji tip tijela jer ga doživljavaju kao zdraviji, a mršavost povezuju i s plodnošću.

Naime, istraživanje provedeno na više od 1.300 ispitanika iz 10 zemalja ustanovilo da mnogi pripadnici muškog spola na prvu ipak padaju na mršaviji tip tijela jer ga doživljavaju kao zdraviji.

Radi se o podsvjesnom evolucijski uvjetovanom doživljaju ženskog tijela, a kao primjer žene s tom figurom znanstvenici su izdvojili Kate Moss, tj. njezinu figuru u razdoblju 90-ih godina.

U pitanju je mala predrasuda jer višak kilograma nužno ne znači da je osoba nezdrava, a isto tako mršavost ne garantira zdravlje, pogotovo ako je izazvana izrazito lošom prehranom.

Ako ste nakon ovog pomislili da je mit o muškarcima i njihovoj opčinjenosti putenim oblinama uistinu samo mit, prevarili ste se. Naime, drugo istraživanje pokazalo je da mnogi muškarci ne mogu odoljeti figuri pješčanog sata i da će prije primijetiti nju nego npr. crte lica ili veličinu grudi.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju