Uslijed korona krize kulturne institucije suočile su se s velikim izazovom, a to je način komunikacije s publikom koja nije u mogućnosti posjetiti kazalište. Zato je kazalište Trešnja, koje inače ima dugogodišnju tradiciju proslave božićnih blagdana, pripremilo novo, zanimljivo i dosad neviđeno kazališno iskustvo, online kazališnu igru "Tko je ukrao Orašara?".

Igra se sastoji od četiri virtualna prostora, od kojih svaki skriva svoje zagonetke, a da bi igra išla dalje djeca otkrivaju tragove koji ih vode prema čaroliji božićnog duha, te rješavaju zagonetke koje zahtijevaju različite misaone procese. Prostori su tematski i vezani uz fantastične svjetove i likove iz mašte, pa tako i uz originalnu Hoffmannovu priču o Orašaru.

Osim što su zabavnog karaktera, zagonetke i problemski zadaci djecu potiču na razmišljanje, sagledavanje problema iz različitih kuteva, uočavanje detalja, povezivanje elemenata u cjelinu na nov način te poboljšavaju njihovu koncentraciju, kreativnost, govorne i vizualne sposobnosti, kao i razvoj analitičkog mišljenja i logičkog zaključivanja.

Slika nije dostupna Orašar ili Labuđe jezero? Jestivi baletni repertoar koji se može naručiti u Zagrebu

Igru vodi dobri duh kazališta koji živi u kazalištu već sto godina, poznaje svaki njegov kutak i skriva dobro čuvano blago kazališta. U našoj priči pomaže Marie pronaći njezinu najdražu igračku. Pogađate? Orašara.

Slika nije dostupna "Louvre pati": Poznati muzej nudi privatno druženje s Mona Lisom

Krenite na veličanstveno putovanje popularnom božićnom pričom o Orašaru koja će vas odvesti u svijet čarolije i mašte gdje nema granice između stvarnog i zamišljenog. Svoju virtualnu ulaznicu za online kazališnu igru "Tko je ukrao Orašara?" možete kupiti od petka, 18. prosinca, putem poveznice koja će biti dostupna na rasporedu web stranice kazališta Trešnja.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju