Nezaboravne osamdesete godine pamtimo po natapiranim frizurama, kičastoj modi, kultnoj glazbi, filmovima i serijama, ali i po prelijepim slavnim ženama koje su obilježile tu dekadu.

Galerija Najveće ljepotice koje su obilježile osamdesete godine - 5 Najveće ljepotice koje su obilježile osamdesete godine - 1 Najveće ljepotice koje su obilježile osamdesete godine - 4 +6 Paulina Porizkova  

Čim se još kao djevojčica pojavila na sceni, glumica Brooke Shields opčinila je svijet svojom ljepotom. U drugoj polovici osamdesetih Brooke je izrasla u prelijepu mladu žena te je u godinama koju su uslijedile izgradila uspješnu glumačku karijeru. Ipak, najviše je pamtimo po ulozi u filmu "Plava laguna" koji je slavna ljepotica snimila kada joj je bilo 15 godina.

Kako danas izgleda Amanda Carrington iz serije \'Dinastija\'? - 9 Amanda Carrington iz "Dinastije": Kako danas izgleda kći srpske princeze?

Glumica Farrah Fawcett također je velika ikona osamdesetih, a njezina frizura jedna je od najslavnijih iz tog desetljeća.

Najveće ljepotice koje su obilježile osamdesete godine - 7 Kim Basinger (Foto: Guliver/Cover Images, Profimedia)

Eden Capwell (Marcy Walker) i Cruz Castillo (A Martinez) "Santa Barbara": Kako izgledaju zvijezde serije 25 godina nakon završetka prikazivanja?

Osamdesete 80-e su bile godine: Kviz koji će znati riješiti pravi poznavatelji ove dekade

Osamdesete godine imale su poseban i neponovljivi šarm, baš kao i ljepotice koje su ih obilježile. Prisjetite ih se u fotogaleriji na početku teksta, a zatim pogledajte i 10 najljepših brineta svih vremena:

Odabrao Vogue: 15 najljepših brineta svih vremena Natalie Wood Anna Karina Elizabeth Taylor +11 Audrey Hepburn
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju