Nezaboravne osamdesete godine pamtimo po natapiranim frizurama, kičastoj modi, kultnoj glazbi, filmovima i serijama, ali i po prelijepim slavnim ženama koje su obilježile tu dekadu.

Galerija Melanie Griffith u filmu Zaposlena djevojka Melanie Griffith, Tom Hanks i Bruce Willis Farrah Fawcett +7 Heather Locklear

Čim se još kao djevojčica pojavila na sceni, glumica Brooke Shields opčinila je svijet svojom ljepotom. U drugoj polovici osamdesetih Brooke je izrasla u prelijepu mladu žena te je u godinama koju su uslijedile izgradila uspješnu glumačku karijeru. Ipak, najviše je pamtimo po ulozi u filmu "Plava laguna" koji je slavna ljepotica snimila kada joj je bilo 15 godina.

Brooke Shields Brooke Shields (Foto: Profimedia)

Glumica Farrah Fawcett također je velika ikona osamdesetih, a njezina frizura jedna je od najslavnijih iz tog desetljeća.

Kim Basinger Kim Basinger (Foto: Profimedia)

Christina Applegate Christina Applegate (Foto: Profimedia)

Osamdesete godine imale su poseban i neponovljivi šarm, baš kao i ljepotice koje su ih obilježile. Prisjetite ih se u fotogaleriji na početku teksta.

Popis koji je (ne)moguće složiti: 20 najljepših glumica svih vremena Rita Hayworth Elizabeth Taylor Grace Kelly +17 Brigitte Bardot

Slažete li se s izborom? 15 najljepših muškaraca svih vremena Robert Redford Paul Newman Cary Grant +11 Steve McQueen

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju