Kroz putujuću predstavu, projekt će djecu diljem Hrvatske učiti brizi o životnom prostoru, okolišu i prirodi te ih osvijestiti o važnosti osobne odgovornosti u izgradnji sretnijeg i zdravijeg društva

Telemach Hrvatska predstavio je javnosti svoj društveno odgovorni projekt Tko to tamo prlja u društvu poznatih osoba, a sve s ciljem osvještavanja javnosti o važnosti poticanja djece na društveno odgovorno ponašanje od najranije dobi.

Projekt je baziran na predstavi za djecu koja će gostovati u vrtićima i osnovnim školama diljem Hrvatske i kroz koju će djeca učiti kako se odgovorno ponašati. Osim kroz predstavu, djeca diljem Hrvatske imat će priliku sudjelovati u akcijama čišćenja svojih vrtića i škola.

Poznati govorili o djeci i važnosti učenja o okolišu 

Natali Dizdar, socijalna pedagoginja i gestalt psihoterapeut po struci, kao i integrativni psihoterapeut za djecu i adolescente pod supervizijom, kroz svoje iskustvo iz prve ruke potvrdila je ono što pokazuju brojna istraživanja – da je djecu u predškolskoj dobi zbog njihove prilagodljive naravi potrebno učiti primjerom kako da budu empatični i odgovorni i s njima od najranije dobi provoditi čim više vremena vani kako bi osjetili povezanost i interakciju s prirodom.

Pokretanjem društveno odgovornog projekta 'Tko to tamo prlja' mi u Telemachu, kao društveno odgovornoj kompaniji, pokazujemo našu brigu za najmlađe članove društva koje smatramo graditeljima bolje budućnosti.

Vjerujemo kako će se kroz zabavni koncept predstave koju će imati priliku pogledati u svojim vrtićima i školama naučiti važnosti odgovornog pristupa svojoj okolini pritom ih potičući na usvajanje pozitivnih navika, izjavila je Andrea Šalinović, koordinatorica CSR aktivnosti u Telemachu istkanuvši kako je ovo još jedan u nizu Telemachovih projekata namijenjenih zaštiti okoliša, ovaj put kroz pristup djeci.

Tko to tamo prlja? Ida Prester, Natali Dizdar, Ana Zibar i Domagoj Jakopović Ribafish govorili su o djeci i zaštiti okoliša (Foto: PR)

Projekt je podržala i Ida Prester, majka dvaju sinova koja je na predstavljanju projekta posebno istaknula kako su djeca u njenoj obitelji pokretači pozitivnih promjena i kako su često motivatori obiteljima da obraćaju pažnju na svoje ponašanje prema okolini i prirodi.

"Klinci uče kroz igru, a odrasli su im najbolji primjer"

S njom se slaže i Domagoj Jakopović Ribafish koji se projektu pridružio s posebnim interesom s obzirom na njegov angažman kroz projekt RokOtok kojeg provodi po hrvatskim otocima. Ribafish je istaknuo kako su djeca danas svjesna svoje uloge i važnosti djelovanja, no da im je potrebno primjerom pokazati kako brinuti o okolini.

Ana Zibar poduzetnica je i majka dvojice sinova koji su od najmanjih nogu aktivni sudionici u održavanju čistoće njihovog kvarta te je prilikom predstavljanja Telemachovog projekta istaknula kako djeca najviše uče kroz igru i kako je na roditeljima velika odgovornost jer većinu pozitivnih obrazaca ponašanja najmlađi usvajaju u svojim domovima.

Greta Thunberg Greta Thunberg: Mlada aktivistkinja nominirana za Nobelovu nagradu za mir

Ljupka Gojić Mikić "Krivo učimo djecu": Ljupka Gojić Mikić zasukala rukave i uz pomoć susjeda očistila svoj kvart od smeća

Predstava Tko to tamo prlja namijenjena je vrtićkoj djeci i djeci nižih razreda osnovne škole, a zainteresirani roditelji vrtić i školu svojeg djeteta mogu prijaviti za gostovanje predstave na e-mail adresi: press.info@telemach.hr.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju