Kada se američko-britanska glumica Tilda Swinton pojavila na premijeri svog novog filma "Three Thousand Years of Longing", mnogi su primijetili kako je odjevena poprilično konvencionalno s obzirom na to u kakvim je kombinacijama inače viđamo.

Galerija Tilda Swinton u Chanelovoj haljini na premijeri filma Three Thousand Years of Longing Tilda Swinton (s Idrisom Elbom) na službenom fotografiranju u košulji-haljini modne kuće Alaia Tilda Swinton u kombinaciji modne kuće Alaia +4 Alaia, RTW jesen/zima 2022.

Slavna 61-godišnjakinja u modnim je krugovima odavno poznata (i priznata) po svom sjajnom stilu odijevanja, koketiranjem s androginim komadima i velikoj ljubavi prema netradicionalnim krojevima pa je haljina u kojoj je zakoračila na crveni tepih stvarno bila iznenađenje.

Tilda Swinton u Chanelovoj haljini na premijeri filma Three Thousand Years of Longing Tilda Swinton u Chanelovoj haljini na premijeri filma Three Thousand Years of Longing (Foto: Afp)

Nosila je lijepu tamnoplavu haljinu modne kuće Chanel s ukrašenim ovratnikom iz njihove kolekcije za jesen/zimu 2022. godine.

Na premijeru filma "R.M.N." došla je u ulozi gošće i za tu prigodu odabrala je kreaciju koja je puno više odgovarala njezinom stilu.

Tilda Swinton u kombinaciji modne kuće Alaia Tilda u kombinaciji modne kuće Alaïa na premijeri filma "R.M.N" (Foto: Afp)

To je to, to samo Tilda zna nositi, zaključak je jednog korisnika Instagrama. Njega je glumica oduševila u kombinaciji s potpisom modne kuće Alaïa koju je dizajnirao njihov kreativni direktor Pieter Mulier.

Alaia, RTW jesen/zima 2022. Alaia, RTW jesen/zima 2022. (Foto: Profimedia)

U pitanju je look iz RTW kolekcije brenda za jesen/zimu 2022. godine koji se sastoji od predimenzionirane bijele haljine i crnog sakoa.

Haljina je zapravo efektna i zanimljiva interpretacija klasične bijele košulje koja u Mulierovoj izvedbi postaje nesvakidašnja večernja toaleta sirena-kroja.

Tilda Swinton u haljini modne kuće Alaia Tilda u košulji-haljini modne kuće Alaïa na premijeri filma "R.M.N" (Foto: Afp)

I dok su obožavatelji njezina stila oduševljeni ovim izdanjem, klasičari su joj zamjerili nedostatak tipičnog kanskog glamura. Totalni promašaj, ovo nema veze s lijepim haljinama, komentirala je jedna nezadovoljna kritičarka.

Draža mi je...

glasova:

Tilda ne samo da je zadovoljna ovom kreacijom nego je i za službeno fotografiranje uoči premijere također odabrala dugačku košulju-haljinu s Mulierovim potpisom, ali model klasičnog kroja i u svijetloplavoj nijansi.

Tilda Swinton (s Idrisom Elbom) na službenom fotografiranju u košulji-haljini modne kuće Alaia Tilda Swinton (s Idrisom Elbom) na službenom fotografiranju u košulji-haljini modne kuće Alaia (Foto: Afp)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju