Na našem stopalu nalazi se jedna točka koja može uvelike utjecati na rad organizma i na to kako se osjećamo. Doznajte zbog čega biste svaki dan trebali masirati točku između nožnog palca i prsta do nožnog palca.

Prema tradicionalnoj kineskoj vještini akupresuri, na našem tijelu nalaze se brojne točke čije masiranje pomaže da organizam bolje funkcionira te da se općenito bolje osjećamo.

Masaža točke na stopalu između palca i prsta do palca može pomoći u olakšavanju glavobolje, mučnine i drugih zdravstvenih tegoba

Jedna od tih "magičnih" točaka nalazi se između nožnog palca i prsta do nožnog palca. Naziva se Tai Chong, a preporučljivo ju je svaki dan pritiskati ili masirati u malim krugovima oko dvije minute (možete i tri-četiri puta dnevno). Kako biste točno odredili gdje se ta točka nalazi, stavite prst po duljini ispod palca i prsta do palca i ispod prsta nalazi se ta točka. Točka bi na dodir trebala biti relativno mekana. 

Pritiskanje te točke potaknut će bolji protok životne energije, u kineskoj drevnoj medicini zvanoj chi, te pomoći kod sljedećih zdravstvenih tegoba:

- glavobolje i vrtoglavice;
- zamagljenog vida, crvenih, natečenih i bolnih očiju;
- mučnine, povraćanja, zatvora i proljeva;
- ljutnje, razdražljivosti, nesanice i tjeskobe.

Slika nije dostupna Moćno! Što se dogodi u tijelu ako nekoliko sekundi pušete u palac?

Glavobolja Bez tableta: Prirodni lijek koji provjereno pomaže kod glavobolje i migrene

Ta točka na stopalu naziva se LIV 3 (liver 3) i to je točka meridijana jetre. Osim već nabrojenih simptoma i tegoba koje masiranje te točke uklanja, ona će pomoći i kod problema kao što su palpitacija (osjećaj preskakanja srca), gorak okus u ustima, reguliranje menstrualnog ciklusa i bol u lumbalnom dijelu leđa, ističe Petra Butinar, homeopatkinja i vlasnica diplome Međunarodne škole akupunkture, akupresure i elektroakupunkture.

Prema japanskom tumačenju, svaki prst označava jedan dio tijela, odnosno organ, psihičko stanje i fizičke simptome. Pritiskom na svaki prst možete izbalansirati tijelo i riješiti se određenih tegoba.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju