Na našem stopalu nalazi se jedna točka koja može uvelike utjecati na rad organizma i na to kako se osjećamo. Doznajte zbog čega biste svaki dan trebali masirati točku između nožnog palca i prsta do nožnog palca.

Prema tradicionalnoj kineskoj vještini akupresuri, na našem tijelu nalaze se brojne točke čije masiranje pomaže u boljem radu funkcioniranju organizma te da se općenito bolje osjećamo.

Masaža točke na stopalu između palca i prsta do palca može pomoći u olakšavanju glavobolje, mučnine i drugih zdravstvenih tegoba

Jedna od tih "magičnih" točaka nalazi se između nožnog palca i prsta do nožnog palca. Naziva se Tai Chong, a preporučljivo ju je svaki dan pritiskati ili masirati u malim krugovima oko 2 minute (možete i tri-četiri puta dnevno). Kako biste točno odredili gdje se ta točka nalazi, stavite prst po duljini ispod palca i prsta do palca i ispod prsta nalazi se ta točka. Točka bi na dodir trebala biti relativno mekana. 

Pritiskanje te točke potaknut će bolji protok životne energije, u kineskoj drevnoj medicini zvane chi, te pomoći kod sljedećih zdravstvenih tegoba:

- glavobolje i vrtoglavice
- zamagljenog vida, crvenih, natečenih i bolnih očiju
- mučnine, povraćanja, zatvora i proljeva
- ljutnje, razdražljivosti, nesanice i tjeskobe

Ta točka na stopalu naziva se LIV 3 (liver 3) i to je točka meridijana jetre. Osim već nabrojenih simptoma i tegoba koje masiranje te točke uklanja, ona će pomoći i kod problema kao što su palpitacija (osjećaj preskakanja srca), gorak okus u ustima, reguliranja menstrualnog ciklusa i bol u lumbalnom dijelu leđa, ističe Petra Butinar, homeopatkinja i vlasnica diplome Međunarodne škole akupunkture, akupresure i elektroakupunkture.

Prema japanskom tumačenju, svaki prst označava jedan dio tijela, odnosno organ, psihičko stanje i fizičke simptome. Pritiskom na svaki prst možete izbalansirati tijelo i riješiti se određenih tegoba.