Bilo da smo u dubini duše romantičarke ili ne, svaka se žena voli osjećati posebno kraj svog partnera i s vremena na vrijeme doživjeti trenutke kao s filma. Međutim, to ne moraju biti nikakve grandiozne geste, skupi pokloni i maštanje o „princu na bijelom konju“. Upravo suprotno – realni, obični i zapravo mali a veliki trenuci ono je što čini život i od čega nam srce brže zakuca.

Takve trenutke možemo pokušati stvoriti i ovog rujna. Neovisno o tome jeste li tek u fazi upoznavanja svog potencijalnog odabranika ili ste u dugogodišnjem braku, ideje za spojeve koje donosimo u nastavku dat će onu malu potrebnu dozu čarolije na izmaku ljeta. Svaku od njih možete prilagoditi svojim željama i budžetu.

1. Vikend kampiranja
S obzirom na to da se najavljuje topao ostatak mjeseca, pa i dijela listopada, sada je idealno vrijeme za odlazak na kampiranje, bilo u vlastitu angažmanu pod šatorima ili u organizirana kamp-naselja.

Za one koji žele kampirati, ali ipak i zadržati komfor doma, savršena je opcija tzv. glamping. Kao što i samo ime govori, riječ je o glamuroznom kampiranju koje nadilazi boravak u trošnim šatorima. Dakako, i cijena je u rangu s time, no susjedna Slovenija i dijelovi Hrvatske obiluju takvim jedinstvenim mjestima koja vrijedi posjetiti barem jednom.

Rujanske večeri kao stvorene su za uživanje udvoje.

Osim toga, ako je riječ o relativno novoj vezi, zajedničko kampiranje omogućit će vam da se bolje upoznate i vidite jedno drugo u situacijama u kojima ranije nikada niste. Ne kaže se uzalud da se parovi istinski upoznaju tek na zajedničkom putovanju.

2. Uživanje u berbama
Kraj rujna donosi nam i berbe grožđa i jabuka, a to također može biti zanimacija koja će razbiti vašu rutinu. Iako se na prvi pogled druženje s gomilom ljudi na nekoj berbi ne čini romantično, dajte mu priliku. Mogli biste se ugodno iznenaditi. Naime, ako vas vaš partner pozove sa sobom na nečiju berbu grožđa, moći ćete upoznati i njegove prijatelje, vidjeti kako se ponaša u njihovoj blizini, saznati sitnice zbog kojih ćete se možda još više zaljubiti u njega.

Jednako vrijedi i ako budete vi ti koji će uputiti poziv. Na kraju dana, zasigurno ćete kući moći ponijeti i malo grožđa, a hranjenje jedno drugoga slasnim bobicama nije nešto što bi trebalo preskakati, zar ne?

3. Piknik u dnevnoj sobi
Unatoč toplim rujanskim danima, večeri ipak postaju nešto hladnije, no tada možete izvaditi dekicu, smjestiti je na pod dnevne ili spavaće sobe i pripremiti piknik kakav biste voljeli organizirati i vani. Društvene igre, omiljena hrana, film u pozadini, treperenje žaruljica i stvorili ste ozračje ravno onome na najromantičnijem filmu. Ako to sami radite za partnera kao iznenađenje, možete odabrati njegovu omiljenu hranu i piće, što će cjelokupnom dojmu dati još veću ocjenu.

4. Priprema zajedničkog jesenskog deserta
Začudili biste se koliko muškaraca zna kuhati, pa čak i peći kolače. Ako je jedan od takvih i vaš partner, prava ste sretnica. No čak i ako je sve samo ne vrhunski kuhar, to ne znači da si rujanske večeri ne možete uljepšati izradom zajedničkog deserta.

Primjerice, jedan od omiljenih kako se jesen sve više šulja svakako je pita od jabuka. Dok vi radite tijesto, neka partner čisti i sjecka jabuke. I oni koji se ne snalaze u kuhinji ne mogu zeznuti izvršavanje tog zadatka. Jedino što vam kasnije preostaje je uživanje u ukusnim plodovima svoga rada.

5. Slikanje uz čašu vina
Posljednjih godina i Hrvatsku je zahvatio trend radionica slikanja uz čašu vina. Nude se na nekoliko mjesta diljem zemlje, a cijena im se obično kreće od 150 do 180 kuna po osobi. Cilj takvih radionica je spojiti umjetnost i ispijanje vrhunskih vina, a sve to u okrilju pravih malih ateljea i rada na reprodukcijama svjetski poznatih slika. Kapljica vina opustit će i one s najviše treme, a takvo iskustvo zauvijek ćete pamtiti.

Malo romantike povremeno je potrebno svakom paru.

Ako se takvo što ne nalazi u vašoj blizini ili još uvijek niste skupili dovoljno hrabrosti za pokazati svijetu svoj umjetnički talent, nešto slično možete napraviti i kod kuće. Sve što vam je potrebno su vodene boje ili tempere i boca omiljenog vina. I novi Picasso je rođen!

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju