Kada je francuska modna kuća Saint Laurent u travnju prošle godine lansirala svoj novi model torbe pod nazivom Icare, modni znalci odmah su pretpostavili kako će ova maksi torba stati na kraj popularnosti nenosivih mikro modela.

Galerija Nicole Kidman s torbom Icare modne kuće Saint Laurent Zoe Kravitz s torbom Icare modne kuće Saint Laurent Ashlee Simpson Ross s torbom Icare modne kuće Saint Laurent +10 Miley Cyrus s torbom Icare modne kuće Saint Laurent

Bili su u pravu. Svjetske zvijezde i modne trendseterice zaljubile su se u prostranu torbu u koju stanu baš sve potrebne sitnice. Koliko god su minijaturne torbice efektne, one velike ipak su praktičnije, a kada izgledaju poput Saint Laurentova modela, stvarno im je teško reći ne.

Torba Icare modne kuće Saint Laurent Torba Icare modne kuće Saint Laurent (Foto: Saint Laurent)

Za mnoge je ovo jedna od najljepših high end šoping-torbi koje smo imali prilike vidjeti u posljednjih 10-ak godina. Sa širinom od 64 centimetra i visinom od 42 centimetra definitivno je i jedna od najvećih.

Predimenzionirani dizajn bio je želja Anthonyja Vaccarella, kreativnog direktora Saint Laurenta. Naime, on je Icare zamislio kao nešto više od obične torbe - u njegovoj viziji Icare je grandiozni komad nakita koji se nosi na ramenu.

Najljepša torba na zagrebačkoj špici? Kultni model u koji smo se baš zaljubile Grace Kelly s modelom torbe koji je proslavila Grace Kelly s kultnom torbom modne kuće Hermes Torba Kelly modne kuće Hermes +3 Torba Kelly modne kuće Hermes

Prošivenu kožnatu torbu krasi monogram YSL napravljen od mjeda. Naziv modela, Icare, zapravo je referenca na sam monogram i potječe iz grčke mitologije.

Torba Icare modne kuće Saint Laurent Torba Icare modne kuće Saint Laurent (Foto: Saint Laurent)

Odvažni, hrabri Ikar i njegov otac Dedal pobjegli su iz labirinta kralja Minosa zahvaljujući krilima koja im je Dedal izradio. U želji da dotakne nebesa, Ikar nije poslušao očeve savjete i poletio je tako visoko da je sunce otopilo vosak na njegovim krilima, pa je Ikar pao u more i utopio se. Po Vaccarellovoj želji, monogram YSL na ovoj torbi sjaji poput sunca koje je spalilo Ikarova krila, a oblik torbe vizualno podsjeća na raširena krila.

Torba Icare u kombinaciji sa zagrebačke špice Torba Icare u kombinaciji sa zagrebačke špice (Foto: Josip Moler/Cropix)

Ni domaće ljubiteljice mode nisu mogle odoljeti jednoj od trenutačno najtraženijih torbi na svijetu, pa tako Icare sve češće viđamo i na zagrebačkoj špici. U svoje izdanje uvrstila ju je i jedna dama odjevena u efektnu haljinu od tvida u boji fuksije s pripadajućom jaknicom.

U našoj galeriji provjerite koje slavne dame također nisu mogle odoljeti ovoj torbi.

Torba Icare u kombinaciji sa zagrebačke špice Torba Icare u kombinaciji sa zagrebačke špice (Foto: Josip Moler/Cropix)

Angelina Jolie ne odvaja se od torbe Icare Angelina Jolie ne odvaja se od torbe Icare (Foto: Profimedia)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju