Proljeće je na ulice izmamilo domaće ljubiteljice mode koje nas svakodnevno razvesele sa svojim zanimljivim street style kombinacijama. Gotovo nijedno žensko izdanje ne može proći bez torbe, a odabir modela prilagođavamo svom stilu.

Galerija Zarina torba s lancem na zagrebačkoj špici +0 Torba s lancem na zagrebačkoj špici

Svaka sezona donese nam neke nove modele torbi koje postanu prolazni trend, a uz te jednosezonske uvijek nam se vrate i neki klasični modeli.

Jedan od njih su i torbe s lancem, tj. lančanim remenom.

Na spomen torbi s lancem mnogi će se odmah sjetiti obožavanih modela cijenjene modne kuće Chanel. Najpoznatiji je zasigurno model 2.55, koji je Coco Chanel dizajnirala u veljači 1955. i po datumu je zapravo dobio svoj naziv.

Bila je to prva ženska torba koja je imala remen za nošenje na ramenu i to je izazvalo pravu modnu revoluciju. Žene su tada napokon dobile slobodne ruke s kojima su mogle raditi što god požele i to se smatralo svojevrsnim znakom pobune. Objeručke su prihvatile taj novi trend i uživale u novopronađenoj modnoj slobodi.

Slika nije dostupna 15 modela crnih torbi i torbica koje ćete sigurno iznositi

Slika nije dostupna Trendi dodatak: 12 torbi s najpoželjnijim detaljem ovog proljeća

Iz godine u godinu torbe s lancem bile su sve popularnije. Dugo su bile svojevrsni simbol luksuza i nosile su ih samo bogatašice, a onda su pronašle svoj put do mainstream mode. U posljednjih 15-ak godina dominiraju u ponudi komercijalnih brendova, ali i u street stye izdanjima.

Redovit su gost u kombinacijama na četiri najpoznatija svjetska Tjedna mode. Osim u Parizu, Londonu, Milanu i New Yorku, viđamo ih i u izdanjima domaćih trendseterica.

Preplavile su i zagrebačke ulice. Od trenutačno vrlo traženog Zarina zelenog modela do klasičnih crnih varijanti – torbe s lancem osvojile su i naše street style zvijezde.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju