Torta od palačinki (arhivska fotografija)
Torta od palačinki (arhivska fotografija) (Foto: Getty Images)
Zdravlje & prehrana

Torta od palačinki: Najjednostavniji recept za početnike

14-10-2018 Piše Zadovoljna
komentari

Torte brojnim početnicima u kuhinji izazivaju prave muke prilikom prvih pokušaja u svladavanju recepta, baš zato je najjednostavnija torta od palačinki idealno rješenje.

Torta od palačinki punjena bademima i obogaćena vrhnjem zadovoljit će sve sladokusce, a priznat ćete s palačinkama je teško pogriješiti

U trendu Čestitke: Sretan Božić Sretan Božić! Sretan Božić! Preuzmite ove čestitke i pošaljite ih dragim ljudima za Božić Tri ljepotice iz Zagreba u najtraženijim hlačama NEMAJU KONKURENCIJE Tri gracije iz Zagreba potvrdile koje su hlače najtraženije, bilo ljeto ili zima Ana Gruica Uglešić uvijek mami pažnju svojim modnim izborima Cjenovno prihvatljiva Ova haljina od 50 eura savršen je izbor za blagdanske zabave, ima je i Ana Gruica Uglešić i baš joj super stoji

Sastojci za palačinke:
- 5 jaja, odvojeno žumanjci i bjelanjci
- 50 g šećera
- 50 g brašna
- 175 ml mlijeka
- 50 g rastopljenog maslaca, pola u smjesu, pola je za premazivanje tave
- 1/2 žličice praška za pecivo
- prstohvat soli za snijeg od bjelanjaka

'Torta od palačinki, najjednostavniji je recept za sve početnike u kuhinji' Sastojci za punjenje:
- 3 jaja, odvojeno žumanjci i bjelanjci
- 25 g šećera u prahu
- 1/2 žličice vanilin šećera
- naribana korica jednog limuna
- 115 g mljevenih badema

Za premaz:
- oko 150 ml kiselog vrhnja

Priprema palačinki:
Posebno izmiksati snijeg od bjelanjaka,žumanjke pjenasto izmiksati sa šećerom, dodati mlijeko, brašno, otopljeni maslac i na kraju lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.

Od ove smjese ispeći četiri debele palačinke na umjerenoj vatri u tavi promjera kalupa za tortu u koji ćete poslije sve složiti, premazanoj otopljenim maslacem.

Priprema punjenja:
Postupak s jajima isti je kao i kod smjese za palačinke, bjelanjci odvojeno, žumanjke pjenasto izmiksati sa šećerom, dodati limunovu koricu, lagano umiješati snijeg od bjelanjaka i na kraju lagano umiješati mljevene bademe. Ovdje otkrijte najjednostavniji recept za palačinke mekane kao duša.

Završno slaganje torte:
U kalup za tortu, najbolje obložen papirom za pečenje, staviti jednu palačinku, premazati trećinom punjenja, i tako još dva puta, zadnju palačinku premazati kiselim vrhnjem i na 200°C peći 20-25 minuta, poslužiti posipano šećerom u prahu.

Više jednako zanimljivih recepata potražite na blogu Vlastita soba

Dobar tek!

Ako ste ljubitelji jednostavnih recepata isprobajte i ove slasne prijedloge: 

>>Brzi kolač od limuna koji razbuđuje sva osjetila

>>Monte torta: Recept za koji vam ne treba pećnica

>>Mljac! Čokoladna torta stvorena za početnike