Mnogi od nas ne mogu zamisliti svoj ormar bez traperica. Obožavamo ih jer su svestrane, ali model naše današnje street style zvijezde nije tako lako kombinirati s drugim odjevnim komadima

Prve traperice nastale su 1871. godine u SAD-u, a osmislili su ih krojač Jacob W. Davis i biznismen Levi Strauss. Dvije godine kasnije, 1873., patentirali su hlače napravljene od plavog trapera dizajnirane primarno za kauboje i rudare, a ostalo je povijest.

Kroz desetljeća su traperice polako postajale popularne i u drugim društvenim skupinama, a danas su neizostavan dio skoro svakog muškog i ženskog ormara.

Na njihov spomen prvo pomislimo na model u klasičnoj plavoj boji, iako su danas na tržištu dostupne u svim bojama. Međutim, model kakav je u centru Zagreba nosila jedna brineta prilično je neobičan i uistinu ga ne viđamo svaki dan.

Poderane traperice srebrne metalik boje
najupečatljiviji su dio ove sjajne street style kombinacije nadopunjene poderanom bijelom majicom, kožnatom jaknom i 'Superstar' tenisicama brenda Adidas, modelom koji po popularnosti na hrvatskim ulicama dostiže 'Stan Smith'.

Metalik traperice nisu neobičan prizor na modnim pistama. Međutim, rjeđe ih nalazimo u kolekcijama komercijalnih modnih brendova pa smo model najsličniji onome koji nosi naša današnja street style zvijezda pronašli u TopShopu po cijeni od 46 funti (386 kuna).

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju