Imate li namjensku prostoriju u kojoj ručate ili više volite otvorene prostore koji su ujedno dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica?

Galerija Uređenje blagovaonica Uređenje blagovaonica Uređenje blagovaonica +7 Drvo je i ove godine poželjno u blagovaonicama i kuhinjama

Otvoreni tlocrti bili su vrlo popularni posljednjih godina, a 2023. nam je donijela neke promjene u uređenju interijera, koje bi se mogle svidjeti zaljubljenicima u intimne i malo manje prostorije, ali i svima onima koje planiraju urediti manji stan ili kuću.

Godinama je naglasak bio na otvorenim prostorima, a novi trendovi u uređenju interijera kažu da se namjenske prostorije u kojima se nalazi stol za objedovanje ponovno vraćaju kao jedan od vodećih trendova u uređenju interijera.

Uređenje blagovaonica Blagovaonica ne mora nužno biti zasebna prostorija, već mali, intimni kutak u kojemu ćemo uživati (Foto: Living4media)

Otvoreni koncept življenja još uvijek je u modi, ali čak i unutar otvorenih prostora otkrivamo kreativne načine za stvaranje intimnijih niša, kutaka i ugodnih kutova, napominju stručnjaci za uređenje interijera iz tvrtke Fisher Weisman.

Posljednje dvije godine neke su se blagovaonice pretvorile u radne sobe i postale višenamjenske prostorije u kojima su udobnost i praktičnost glavni kriteriji pri uređenju.

Kao i u ostatku doma, blagovaonice ćemo također uređivati u stilovima za koje su karakteristične svijetle boje. Jednostavni skandinavski stil još uvijek je pri samom vrhu jer bijeli tonovi prostoru daju svježinu i vizualno ga povećavaju.

Uređenje blagovaonica Bijela boja i ove je godini hit u uređenju interijera (Foto: Living4media)

U trendu je i priklanjanje prirodnim materijalima, pa će rustikalno drvo biti jedna od glavnih zvijezda u uređenju interijera ove godine. Ako imate staru, tešku komodu ili ormar iz prošlog stoljeća, oživite ih uz pomoć restauratora i iskoristite za moderno uređenje blagovaonice.

Uređenje blagavaonice Uređenje blagovaonica (Foto: Living4media)

Osim prirodnih materijala i neutralnih tonova, blagovaonica bi trebala imati i puno prirodnog svjetla. Dnevno svjetlo, zelenilo i ugodne boje unijet će vedrinu u prostor, a dekor od prirodnih materijala prostoru će dati moderni, skandinavski štih.

Glavni kriterij kod odabira stolaca bit će udobnost, a ostatak prostorije stvarat će dojam kao da ručamo u prirodi. Drvo, pluto, pletivo i kamen boje meda materijali su koje ćemo vrlo brzo prigrliti i njima ukrasiti blagovaonice.

20 ideja kako urediti samo svoj kutak za opuštanje Kutak za uživanje Kutak za uživanje Kutak za uživanje +17 Kutak za uživanje

Odlično izgledaju i u bež boji: 10 kuhinja u boji koja konkurira bijeloj i sivoj Kuhinje u bež boji - 8 Kuhinje u bež boji - 2 Kuhinje u bež boji +9 Kuhinje u bež boji - 6

Zavirite u našu galeriju na početku teksta i inspirirajte se idejama kako urediti blagovaonicu ili intimni prostor. 

Uređenje blagovaonica - 5 Blagovaonice su ponovno posebne prostorije (Foto: Living4media)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju