Svaka modna era sa sobom donese i neke trendove pred kojima prvo popustimo, a kasnije to požalimo. Primjerice, za 10 - 20 godina sigurno ćemo se jako smijati mikrotorbicama i popularnosti takozvanih ružnih cipela.

Nije to ništa neobično jer je odmah jasno kako ne mogu svi novi trendovi zaživjeti i potom dugo održavati svoji popularnost, pogotovo ako baš i nisu praktični ili jednostavno nemaju smisla.

Baš poput minijaturnih bolera koje smo nosili u 2000-ima.

Hilary Duff u boleru Hilary Duff u boleru (Foto: Guliver Image)

Naravno, nije to jedini trend iz tog razdoblja koji bismo danas rado zaboravili, ali fotografije iz tog razdoblja zauvijek će nas podsjećati da smo bili žrtve tadašnje mode.

Sjećate se kapri-hlača u kombinaciji sa štiklama? Gotovo da nema poznate dame koja u tom izdanju nije osvanula na barem jednom crvenom tepihu.

Jennifer Lopez i Hilary Duff u kombinaciji kapri-hlača i štikli Jennifer Lopez i Hilary Duff u kombinaciji kapri-hlača i štikli (Foto: Guliver Image/AFP)

Isto vrijedi i za kombinaciju haljine i traperica. Doduše, ona je posljednjih godina opet popularna, ali u puno ljepšoj i vrlo nosivoj varijanti.

Britney Spears i Anne Hathaway Britney Spears i Anne Hathaway (Foto: Guliver Image/AFP)

Kada već spominjemo odjeću, nikako ne smijemo zaboraviti hlače niskog struka. Ili, bolje rečeno, preniskog.

Britney Spears Britney Spears - kraljica hlača s niskim strukom (Foto: Guliver Image)

Bilo je tu i raznih bespotrebnih modnih dodataka. I dok remen danas uglavnom koristimo za stezanje hlača ili naglašavanje struka, u 2000-ima remen smo rado nosili i na bokovima, isključivo kao ukras, koji nam zapravo uopće nije laskao.

Kate Hudson Kate Hudson (Foto: Afp)

Baš kao ni tanki šalovi, koji su jedno vrijeme bili neizbježan dodatak i nije bilo odjevne kombinacije uz koje ih nismo nosili.

Rachel Bilson i Ashlee Simpson Rachel Bilson i Ashlee Simpson (Foto: Guliver Image/AFP)

Zašto ideš van u potkošulji rečenica je koju ste vjerojatno tada čuli od svojih majki. Koliko god mi sebe uvjeravali da su to zapravo majice na bretele ili topovi, danas sami sebi možemo priznati da su to bile najobičnije potkošulje.

Rachel Bilson i Avril Lavigne Rachel Bilson i Avril Lavigne (Foto: Guliver Image/AFP)

Kada je u pitanju šminka, voljeli smo naglasiti obraze s količinom rumenila koju danas ne potrošimo ni u tjedan dana.

Britney Spears i Rachel Bilson Britney Spears i Rachel Bilson (Foto: Guliver Image/AFP)

Jednako smo voljeli i olovku za oči, koju smo također nanosili u prekomjernim količinama.

Lindsay Lohan Lindsay Lohan (Foto: Guliver Image)

Na kraju, ne smijemo zaboraviti popularnost lažnog osunčanog tena. Obožavali smo solarij, kreme i sprejeve za samotamnjenje. Naravno, na kraju nismo izgledali kao da smo se tog trena vratili s plaže, izgledali smo - narančasto.

Grupa Girls Aloud Grupa Girls Aloud (Foto: Guliver Image)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju