Nova godina sa sobom obično donosi i neke nove trendove, a oni nisu zaobišli niti dizajn interijera. Stručnjaci ove godine najavljuju povratak tradicionalizma u kombinaciji s modernim bojama i teksturama, te spoj minimalizma i maksimalizma.

Galerija Trendovi u uređenju interijera 2024. Trendovi u uređenju interijera 2024. Trendovi u uređenju interijera 2024. +8 Krzno je sve popularniji detalj i u godini pred nama

U nastavku pročitajte kakvu su estetiku dizajna interijera predvidjeli stručnjaci za godinu pred nama.

1. Umjetno krzno

Umjesto tkanih tekstura i pletiva, koji su se istaknuli proteklih nekoliko godina, stručnjaci napominju da će ovo biti godina umjetnog krzna. Udobno i vrlo efektno, krzno će biti detalj koji će prostoru dati toplinu, a posebno će dolaziti do izražaja tijekom zimskih mjeseci. U dom ga možete unijeti preko tepiha i jastučnica.

Trendovi u uređenju interijera 2024. Krzno je sve popularniji detalj i u godini pred nama (Foto: Living4media)

2. Vintage rasvjeta

Tajanstveni šarm vintage stila ponovno se istaknuo kao jedan od najpoželjnijih, a ove ćemo ga godine najviše viđati u rasvjetnim primjercima. Rasvjeta koja nas svojim dizajnom vraća u pedesete i šezdesete godina prošlog stoljeća sve je popularnija, a već kratkim pogledom na police trgovina i internetske stranice, možemo primijetiti da će ovo biti godina šarmantnih lustera i svjetiljki koje slave neka druga povijesna razdoblja.

Trendovi u uređenju interijera 2024. Tajanstveni šarm vintage stila ponovno se istaknuo kao jedan od najpoželjnijih (Foto: Living4media)

3. Pruge

Pruge u interijeru spoj su modernog i tradicionalnog, a ove će godine krasiti zidove – u obliku tapeta, a u prostor ih je moguće unijeti i pomoću detalja. Prugaste jastučnice, vaze, pločice ili tepisi u trenu će razigrati cijeli prostor i učiniti ga modernim.

Ove je godine spoj tradicionalnog i modernog najveći trend u uređenju interijera, a pruge u prostoru najbolji su način za spojiti te dvije krajnosti.

Trendovi u uređenju interijera 2024. Pruge prostoru daju dodatnu razigranost (Foto: Living4media)

4. Staklene opeke

Već na spomen staklene opeke naviru sjećanja iz nekih davnih vremena, a ovaj se tradicionalni detalj u 2024. vraća na velika vrata. One će se kombinirati s jednostavnim dizajnom u gotovo svim prostorijama, a najbolje ih je ukomponirati u prostor u obliku pregrade, između, primjerice, kuhinje i dnevnog boravka.

Staklene opeke smo 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća najčešće viđali u kupaonicama, a ove će se godine istaknuti kao inovativni materijal za podove, stolove i pločice, govori dizajnerica interijera Brigette Romanek za Vogue.

Trendovi u uređenju interijera 2024. Staklene opeke jedan su od trendova iz prošlosti koji se vraćaju 2024. (Foto: Living4media)

5. Žuta boja

Čim proljeće pokuca na vrata, ovaj će veseli trend imati puno više smisla. Puterasto žuta bit će jedna od najpoželjnijih boja u kuhinjama i smočnicama, a stručnjaci ističu da će najbolje izgledati u prostorima s puno prirodnog svjetla.

Trendovi u uređenju interijera 2024. Žuta najbolje izgleda u prostorima punima prirodnog svjetla (Foto: Living4media)

6. Tamno drvo

Suprotno trendovima u prošloj godini, kad se istaknulo svijetlo drvo, ove će godine nešto tamnije nijanse doživjeti svoju renesansu. Orah ili stari hrast bit će najbolji izbor za komode u dnevnim boravcima, a s njima će se najbolje slagati svijetli zidovi i detalji.

Trendovi u uređenju interijera 2024. Tamno drvo u kombinaciji s bijelim detaljima (Foto: Living4media)

7. Tihi luksuz

Proteklu godinu puno se govorilo o tihom luksuzu, a on je, baš kao što mu ime govori, tiho ušao u gotovo svaku komponentnu naših života – od mode pa sve do uređenja interijera. Prilikom primjene koncepta tihog luksuza naglasak je na minimalizmu i profinjenoj jednostavnosti, a jedna od glavnih karakteristika ovog koncepta jest naglasak na kvalitetnijim primjercima, koji će izdržati test vremena.

Tihi luksuz Tihi luksuz karakterizira odabir kvalitetnih komada (Foto: Living4media)

8. Tone-on-tone

Takozvani tone-on-tone koncept ogleda se u korištenju različitih nijansi iste boje u jednom prostoru. Ovaj koncept stvara harmoniju u domu, a glavni je cilj postići dojam kao da boje nisu u kontrastu jedna s drugom, već jedna drugu nadopunjuju, stvarajući tako profinjen i skladan izgled.

Trendovi u uređenju interijera 2024. Takozvani tone-on-tone koncept ogleda se u korištenju različitih nijansi iste boje u jednom prostoru (Foto: Living4media)

9. Cafécore

U današnje vrijeme društvene mreže diktiraju trendove, a kad govorimo o uređenju interijera, Pinterest jest možda i najrelevantnija društvena mreža. Pomoću algoritma, ova je društvena mreža predvidjela dolazak takozvane cafécore estetike kojoj je glavni cilj – uređenja doma u stilu kafića te uređenje posebnih kutaka za ispijanje kave.

Trendovi u uređenju interijera 2024. Kutak za kavu sve je poželjniji u domovima (Foto: Shutterstock)

10. Mramor

Mramor je vječni klasik kojem se uvijek vraćamo, a ove se godine istaknuo kao jedan od najvećih trendova. Kroz povijest smo ga viđali na stubištima, kaminima i u kupaonicama, a ove je godine poželjan dodatak u dnevnim sobama i kuhinjama. Mramorni podmetač, pladanj ili pak čajni stol – jednostavni su načini na koje mramor možete unijeti u vaš dom, ističe dizajnerica interijera Jenni Kayne za Vogue.

Trendovi u uređenju interijera 2024. 2024. jest godina mramora (Foto: Living4media)

Topla i bogata: Boja koja će u 2024. biti veliki trend u uređenju interijera Smeđa boja je trend u uređenju u 2024. godini - 11 Smeđa boja je trend u uređenju u 2024. godini - 7 Smeđa boja je trend u uređenju u 2024. godini - 4 +8 Smeđa boja je trend u uređenju u 2024. godini - 3 15 fotografija zbog kojih ćete u dom poželjeti dodati boju 2024. godine Boja godine u interijeru Boja godine u interijeru Boja godine u interijeru +12 Boja godine u interijeru

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju