Karl Lagerfeld, jedan od najpoznatijih modnih dizajnera svih vremena, rodio se 10. rujna 1933. godine u Hamburgu. Zahvaljujući svom utjecaju na svijet mode, beskompromisnosti i osebujnosti, tijekom karijere dobio je nadimak "kaiser Karl" (car Karl). Odmalena je pokazivao veliki crtački talent i za to nikoga nije iznenadilo kada je, uz povijest, upisao i crtanje u slavnoj pariškoj srednjoj školi "Lycee Montaigne".

Ubrzo ga primjećuje Pierre Balmain i daje mu posao asistenta, a nakon trogodišnjeg staža kod slavnog dizajnera Karl odlazi u Jean Patou. Prvu suradnju s modnom kućom Chloe započeo je 1963. godine, a 1972. dolazi u Fendi. Na mjestu Fendijeva kreativnog direktora zadržao se sve do svoje smrti 2019. godine.

Karl Lagerfeld Karl Lagerfeld (Foto: Profimedia)

Iako je surađivao s brojnim modnim kućama, njegovo ime zauvijek se veže za Chanel. Karl 1983. postaje kreativni direktor u Chanelu i tada započinje nova era cijenjene francuske modne kuće.

Karl Lagerfeld na Chanelovoj reviji 1991. u društvu Claudije Schiffer, Christy Turlington i Linde Evangeliste Karl Lagerfeld na Chanelovoj reviji 1991. u društvu Claudije Schiffer, Christy Turlington i Linde Evangeliste (Foto: Profimedia)

Revija za revijom, kolekcija za kolekcijom, Karl Lagerfeld ostavio je svoj trag na legendi Gabrielle Chanel i povijesti modne kuće Chanel. Neprestano je promovirao talent i stručnost Chanelovih ateljea, kazao je nakon Lagerfeldove smrti Bruno Pavlovsky, predsjednik odjela mode u Chanelu.

Odlučili smo se prisjetiti legendarnog dizajnera osmišljavanjem odjevnih kombinacija inspiriranih njegovim kreacijama, a kako look s piste izgleda u našoj reinterpretaciji provjerite u nastavku.

Kombinacija po uzoru na look sa Chanelove revije za proljeće/ljeto 1991. Kombinacija po uzoru na look sa Chanelove revije za proljeće/ljeto 1991. (Foto: AFP/Internetske stranice proizvođača i trgovine)

Kombinacija po uzoru na ružičasti look s potpisom Chanela Cider, 23,36 EUR River Island, 46,63 EUR River Island, 34,97 EUR +3 See By Chloé, 370 EUR

Kombinacija po uzoru na look sa Chanelove revije za jesen/zimu 1994. Kombinacija po uzoru na look sa Chanelove revije za jesen/zimu 1994. (Foto: AFP/Internetske stranice proizvođača i trgovine)

Kombinacija po uzoru na kultni look kojeg je nosila Claudia Schiffer Claudia Schiffer Rebecca Vallance, 332 EUR Inwear, 189,95 EUR +3 Argentum, 92 EUR

Kombinacija po uzoru na look s Fendijeve revije za proljeće/ljeto 2006. Kombinacija po uzoru na look s Fendijeve revije za proljeće/ljeto 2006. (Foto: AFP/Internetske stranice proizvođača i trgovine)

Fendi, prêt-à-porter, proljeće/ljeto 2006. Revija za modnu kuću Fendi za proljeće/ljeto 2006. Whistles, 335 EUR Staud, 170 EUR +1 Kombinacija po uzoru na look s Fendijeve revije za proljeće/ljeto 2006.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju