Iako ih često imaju, mnogima nije nimalo lako svom partneru (ili partnerici) priznati vlastite fetiše.

Ponekad jednostavno nemamo dovoljno samopouzdanja i znojimo se pokušavajući naći način kako početi razgovor o jednoj takvoj temi.

No, ne brinite, ako ste doživjeli takav trenutak on je potpuno razumljiv. Potrebno je ipak malo hrabrosti da biste počeli pričati o nečemu oko čega ste, između ostalog, ranjivi.

Srećom postoje načini koji će vam olakšati razgovor o fetišima. U nastavku donosimo tri koraka koja će vam pomoći na putu da obavite razgovor koji želite obaviti.

1. POVJERENJE I ISKRENOST

Partneru odmah na početku dajte do znanja kako se radi o osjetljivoj temi i da ste trebali skupiti hrabrost kako biste uopće započeli razgovor.

Recite mu i da mu vjerujete, ali da se mali dio vas ipak boji osude. Na taj način pokazat ćete mu da kod vas postoji mali strah od toga kako će vas shvatiti zbog čega će i on vjerojatno više paziti na svoje riječi.

2. POČNITE S MANJIM STVARIMA

Možda su vaše maštarije jako kinky, ali na početku krenite polako. Otkrijte jedan dio i pratite reakciju vašeg partnera, način na koji prihvaća što mu govorite. Izbjegavajte šale s ciljem izbjegavanja nelagode jer one mogu dodatno zbuniti vašeg partnera.

Viceve ostavite po strani, a o fetišima razgovarajte na jednostavan način tako da prvo otkrijete neke manje maštarije, a zatim, kada vidite kako vaš partner diše, krenite otkrivati i one malo veće.

3. UZAJAMNO OTKRIVANJE

Ako ste preplavljeni zbog cjelokupne situacije, zamolite partnera da i on s vama podijeli njegove fantazije. Tako će vam oboma biti ugodnije i lakše. Osjećat ćete se sigurnije u otkrivanju fetiša. Ako želite, odnosno ako vam je tako lakše, svoje maštarije možete zapisati i na papir i zatim ih razmijeniti.


Zaključno - svi kroz emocije prolazimo na svoj jedinstven način, a slično tome, i naša seksualna iskustva su jedinstvena, kao i želje. Ono što morate imati na umu je da je potpuno normalno imati fetiše i vaš partner će imati razumijevanja za vaše želje u krevetu ako o svemu budete iskreno razgovarali. Osim toga, kreativnost u spavaćoj sobi nikome ne bi trebala naštetiti.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju