Iako ćete možda vašem partneru, tjekom razgovora o prošlim vezama, reći da se ne želite zadržavati na prošlosti, činjenica je da vam neke informacije o njegovim prošli vezama mogu otkriti puno o njemu, pa čak i djelomično dati uvid u to kako bi vaša veza mogla izgledati.

Naravno, ne znači da trebate ispitati svaki detalj njegove prošlosti ili da će se neke stvari iz njegovih prošlih veza dogoditi i vama, ali neke činjenice ipak je dobro provjeriti.

1. Zašto se veza raspala?

Ako je vaš partner imao više veza, pokušajte doznati uzroke prekida. Možda ćete uočiti neki obrazac. Drugim riječima, razlozi prekida mogu otkriti puno toga o njegovoj osobnosti i ciljevima odnosa. Primjerice, ako je prekidao veze svaki put kada bi postale ozbiljne, možda nije spreman za obziljnije vezivanje.

Sretni parovi znaju da je osim zajedničkog, važno i vrijeme koje provode odvojeno Potez uspješnih parova koji pomaže da brak ili veza ne dođu u krizu

Bračni par U tome je tajna: Jasni znakovi da imate dobrog supruga

Osim toga, razgovor o prekidu prošle veze može biti jako koristan za vašu vezu jer jedno drugome možete iznijeti stvari koje su bile problem i tako spriječiti da se isti problem ponovi.

Osim toga, na temelju ovakvih razgovora možete saznati i neke sitnice koje mogu poboljšati vašu vezu. Primjerice, ako vam partner kaže da njegova bivša djevojka nikad nije pokazivala interes za njegov posao koji mu je jako bitan, to vam može biti dobra smjernica, odnosno poticaj da pokažete interes za ono čime se on bavi.

2. Povijest varanja

Ako je vaš partner varao svoje bivše djevojke, to je informacija koju je dobro znati. Između ostalog, izbjeći ćete bol i razočaranje koji bi mogli nastupiti ako ovu informaciju doznate od nekoga drugoga.

Iskren razgovor o ovom pitanju može vam pomoći da vaša veza bude puna povjerenja. Kvalitetna komunikacija, pa čak i o temama koje nas ne vesele, ključ je uspjeha veze.

Činjenica da je vaš partner varao može kod vas probuditi sumnju da će to napraviti i vama, međutim iskren razgovor o ovoj temi neka vam bude razlog da vjerujete kako je spremana na promjene.

Prije nego odjurite u wc, uživajte s partnerom u trenucima nakon intimsnih trenutaka Što činiti, a što ne? Odgovori na važna pitanja o higijeni nakon seksa

Žena i mobitel Pet grešaka koje radimo nakon prekida veze koje nas koče da krenemo dalje

3. Što misli o svojim bivšim djevojkama?

Priča li vaš partner o bivšim djevojkama s poštovanjem ili ih ogovara i posramljuje? Je li ono što govori sasvim normalno i u okvirima onoga što ste pitali ili je ipak previše emotivan? Jedan ovakav razgovor može vam pomoći da procijenite osjeća li vaš partner još uvijek nešto prema bivšoj djevojci ili je ta priča za njega završena.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju