Vjerojatno smo svi probali i po nekoliko domaćih recepata za neke dosadne, iritantne, obične probleme poput krvarenja iz nosa te prhuti i štucanja. Neki su možda upalili neke još uzaludno pokušavamo primijeniti u tim situacijama. Otkrivamo vam tri neobična trika za tri obična problema

1. Krvarenje iz nosa
Rješenje za zaustavljanje krvi iz nosa u jednoj minuti možda nam je nadohvat ruke jednim jednostavnim iako pomalo čudnim trikom.

Naime, otrgnite komad papirnate vrećice stavite ga u usta između gornje usne i desni i držite ga dok se krvarenje ne zaustavi. Iako vrlo neobičan ovo je učinkovit trik zaustavljanja krvi s kojim se ljudi služe uspješno godinama.

Uz čašu vode, slamku i odgovarajući pritisak iza uha štucanju bi brzo trebao doći kraj

2. Neugodna prhut
Estetski i dermatološki problem koji nastaje zbog raznih uzroka. Jedan od njih može biti i poremećen PH vlasišta. Kako bi ga popravili probajte s jednim prirodnim trikom koji bi mogao biti brz i učinkovit.

Nakon pranja kose, šamponom i regeneratorom, mlakom vodom dobro isperite vlasište. Potom glavu isperite sa šalicom jabučnog octa i glavu opet isperite vodom.

3. Dosadno štucanje
Vjerojatno ste već probali na mnogo načina zaustaviti neugodno štucanje. Neki će možda upaliti, a većinu ćemo testirati dok štucanje ne prestane, vjerojatno samo od sebe.

No jeste li probali s čašom vode koju pijete na slamku. Voda i slamka sami po sebi nisu dovoljni. Naime, dok pijete na slamku potrebno je prstom pritisnuti mjesto iza uške gdje se susreću vrat i čeljust. Uz taj pritisak i pijenje iz slamke, dok se čaša isprazni štucanje bi trebalo prestati.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju