Prljave fuge velik su problem u mnogim kućanstvima. Budući da se prljavština zavlači na malom području te između keramičkih pločica, nije ju lako odstraniti. Uz to, promjena boje fuga dramatično će promijeniti izgled kupaonice ili kuhinje.

Fuge ne želite prati snažnim abrazivnim pomagalima poput velikih četki ili kuhinjskih žica jer ćete tako uništiti i keramiku oko njih. Umjesto toga, upotrijebite predmet koji svakodnevno koristite, poput četkice za zube.

Četkica za zube idealno je sredstvo za čišćenje fuga jer vam pruža mogućnost da ciljano i precizno čistite manje površine – dovoljno je snažna da istrlja nečistoću, ali ne i da uništi pločice oko nje

Čista pećnica Odmašćuje trenutno: Trik koji pećnicu čisti bolje i od sode bikarbone i octa

U predsoblju se često nalaze najprljaviji predmeti u domu Leglo bakterija: Pet najprljavijih predmeta u domu koje diramo svaki dan

Dakako, kupite običnu četkicu za zube bez posebnih karakteristika samo za ovaj posao i ne isprobavajte čišćenje fuga četkicom kojom održavate svakodnevnu higijenu usne šupljine.

Što trebate napraviti?

Uronite četkicu za zube u izbjeljivač te njime iščetkajte prostor između keramičkih pločica. Potom prebrišite fuge vlažnom krpom i pustite da se osuše.

Usisavanje Pet velikih grešaka koje radimo kad usisavamo

Obvezno zaštitite oči zaštitnim naočalama kako vam kemijsko sredstvo ne bi slučajno završilo u očima.

Ako ne želite koristiti kupovna kemijska sredstva, poslužiti se možete i pastom napravljenom od sode bikarbone i vodikova peroksida ili sode bikarbone, bijelog octa i vode.

Četkica za zube savršeno je pomagalo za čišćenje fuga Četkica za zube savršeno je pomagalo za čišćenje fuga (Foto: Getty Images)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju