Saznajte na koji način vam doručak može olakšati i ubrzati gubitak suvišnih kilograma

Doručak je mnogima jedan od najvažnijih obroka u danu, pogotovo ako trebaju puno energije za obavljanje posla.

Posebno je bitan ljudima koji pokušavaju izgubiti višak kilograma ili su pak smršavjeli i sada žele održati tjelesnu težinu.

'Osobama koje se bore s kilogramima nutricionisti savjetuju da obrate pažnju na doručak.'

Osobama koje se bore s kilogramima nutricionisti savjetuju da obrate pažnju na doručak, a kako bi se olakšali proces mršavljenja mogu pribjeći jednostavnom triku i – jesti isti doručak svako jutro.

Možda će vam se to učiniti previše monotono, ali kod ovog obroka ionako je najvažnije da uz njegovu pomoć u organizam unesete sve potrebne nutrijente.

U identičnom odabiru doručka postoji niz prednosti, pogotovo ako se radi o obroku bogatom proteinima. Idealno je unijeti ih u organizam na samom početku dana. Uz takav tip automatskog doručka bez razmišljanja manja je vjerojatnost da ćete posegnuti za opcijama koje neće pomoći mršavljenu poput raznih peciva ili žitarica punih šećera, kaže Kristin Kirkpatrick, nutricionistica i direktorica Cleveland Clinic Wellnes instituta.

Takvim odabirom svako jutro osvješćujete potrebu tijela za zdravom hranom, osiguravate tijelu sve što mu je potrebno za funkcioniranje te ubrzavate mršavljenje.

Provjerite najgore vrste doručke koje treba izbjegavati i isprobajte recept za prefini doručak koji pokreće metabolizam i proces gubitka kilograma.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju