Često se kaže da je nužda majka izuma, a sredinom 1800-ih godina, prije nego što su električna energija i moderna rasvjeta bile nešto uobičajeno, za osvjetljivanje i stvaranje dojma većeg prostora koristila su se - ogledala.

Zrcala većih dimenzija, često s drvenim, izrezbarenim okvirima, bila su popularan dio mnogih domova i glavni ukras dnevnih soba i predsoblja.

Ogledala i danas imaju svoje mjesto u uređenju interijera, a iako se njihova prvotna primjena danas čini zastarjelom, i dalje su zapravo jako korisna u uređenju interijera, posebno kad se radi o manjim prostorima.

Stan od 37 kvadrata u kojem je svaki centimetar iskorišten - 10 Plavi mali raj: Zagrebački stan od 37 kvadrata u kojem je baš svaki centimetar iskorišten

Slika nije dostupna Skrivene kuhinje: Kako učiniti kuhinju neprimjetnim produžetkom dnevnog boravka

Ogledalo u sobi znači i svjetliju sobu. Ako živite u tamnijoj kući ili stanu, možete postaviti predimenzionirano ogledalo kraj prozora i gledati kako se vaš dom ispunjava sunčevom svjetlošću. Dodatna prednost velikog ogledala je i ta da će prostoru dati dubinu i činit će se većim.

U trgovinama se mogu pronaći ogledala u raznim stilovima i oblicima, tako da ih možete prilagoditi ostatku vašeg doma.

U našim galerijama pogledajte dnevne sobe u kojima su velika ogledala dio uređenja, kao i ponudu ogledala u trgovinama.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju