Koliko vam se puta dogodilo da premoreni legnete u krevet i nikako ne možete zaspati? Želite li ekspresno riješiti ovaj problem, donosimo trik koji doista djeluje i za koji vam je potrebno svega 2 minute

Premoreni ste i jedva čekate leći u krevet i zaspati, ali čim položite glavu na jastuk preplave vas brojne misli i san jednostavno ne dolazi na oči. Tada započinjete večernju rutinu kotrljanja po krevetu u nadi da ćete pronaći položaj u kojem ćete brzo zaspati.

Legnite u vaš najdraži položaj, duboko udahnite i izdahnite i pokrenite misli.

Ovakav scenarij dobro je poznat mnogima, a zahvaljujući ovom jednostavnom triku u svega par minuta možete "prevariti" mozak i tako riješiti neugodan problem zbog kojeg se budimo umorni i mrzovoljni.

Što trebate napraviti?
- Legnite u vaš najdraži položaj, duboko udahnite i izdahnite i pokrenite misli.

- Zamislite unutrašnjost vašeg doma u razdoblju života kada ste bili dijete.

- Šećite po prostorijama i razgledavajte sobe. Prisjetite se najsitnijih detalja poput namještaja, slika na zidu, stolnjaka na stolu, šalice iz koje ste pili...

- Taman kada se uživite u scenarij savladat će vas san i zaspat ćete kao beba.

Nakon što iscrpite teme iz djetinjstva, prebacite se na neke druge lijepe uspomene poput putovanja, proslava i toplih obiteljskih trenutaka.

Zašto djeluje?
Psiholozi objašnjavaju kako je riječ o diverziji uma. Naime, svaka minuta tijekom koje razmišljate o pozitivnim trenucima tijekom kojih ste usredotočeni na detalje pohranjene duboko u mozgu zapravo je minuta manje provedena u razmišljanju o obavezama i problemima koje donosi svakodnevica. Pozitivne misli djeluju umirujuće i opuštajuće.

Savjet:
Nakon što iscrpite teme iz djetinjstva, prebacite se na neke druge lijepe uspomene poput putovanja, proslava i toplih obiteljskih trenutaka.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju