Vjerojatno ste se barem jednom u životu našli u situaciji da vam hitno treba odjevni predmet kojega ste upravo oprali.

Ako nemate sušilicu rublja, znate da je proces sušenja ponekad dosta dugačak, posebno ako nam vrijeme ne ide u prilog. Na suncu i vjetru – a posebno na propuhu, odjeća se može osušiti za otprilike četiri sata.

Kad odjeću sušimo u zatvorenom prostoru, taj proces ponekad može trajati cijeli dan i noć, a nekim tkaninama treba i do dva dana kako bi se potpuno osušile. U većini slučajeva pasice i rubovi debljih odjevnih predmeta ostanu mokri pa posežemo za peglom ili pak fenom kako bismo brzinski spasili stvar.

Nasilno sušenje potpuno mokrih tkanina direktnim izvorom topline može biti štetno u nekim slučajevima pa smo istražili postoji li još kakav trik koji bi nam mogao poslužiti kao pomoć u takvim situacijama.

Trikovi za pomoć u kućanstvu, jedno su od najpopularnijih na Tik-Toku. I dok su neki od njih samo mamci za klikove i lajkove – drugi uistinu rade. Jedan od njih je genijalni trik influencerice Caroline koja redovito objavljuje savjete vezane za kućanstvo i čišćenje.

Njezin trik kako brzinski osušiti odjeću ako nemate sušilicu postao je viralan i skupio gotovo 200 tisuća pregleda. Za realizaciju ovog trika trebat će vam samo veliki ručnik za plažu.

Ručnik što većih dimenzija postavite na pod i na njega stavite odjevni predmet koji želite osušiti. Urolajte ga u ručnik i što jače stisnite koljenima, ili zarolajte ručnik u suprotnom smjeru. Poanta je da suhi ručnik pokupi višak tekućine iz odjevnog predmeta.

@neat.caroline How to dry clothes without a dryer #hometips #fyp #laundrytips #laundryhacks #clothingtips #learnontiktok #laundryhack #laundry ♬ original sound - Neat Caroline

Odjevni predmet ćete izvaditi gotovo suh pa ga nakon toga vrlo brzo možete do kraja osušiti fenom. Majice će, primjerice, ako ih stavite na metalno sušilo za rublje, biti suhe za sat do dva, govori Caroline.

Simboli na etiketi Znate li što znači simbol trokuta s etikete na odjeći, koji se pojavljuje u tri varijante?

Prije nego što ubacite odjeću na pranje, ispraznite džepove Navika koja može ozbiljno oštetiti perilicu rublja

Hvala ti što si mi otvorila oči. Probala sam metodu i doista radi. Stavila sa tanku majicu i gotovo potpuno sam je osušila na ovaj način, samo je jedan od pozitivnih komentara njezinih pratitelja.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju