Naljepnice na novim proizvodima uistinu nije lako ukloniti. Vodom i spužvom, raznoraznim sredstvima pa čak i noktima – obično koristimo razne metode kako bismo uklonili dosadne naljepnice s čaša, tanjura, plastičnih posuda i sličnih proizvoda.

Ako imate malu djecu vjerojatno vam se više puta dogodilo da mališan naljepnicu zalijepi na kuhinjski element ili stol u dnevnom boravku, a maknuti naljepnicu s drvenih površina još je veći izazov nego s, primjerice, stakla. Ako ste se zapitali kako to da su naljepnice baš tako ljepljive – odgovor leži u čvrstim vezama između molekula koje ovo ljepilo čine posebno jakim.

Na društvenim mrežama svakodnevno nastaju trikovi, savjeti i preporuke koji život čine jednostavnijim, a jedan od tih savjeta odnosi se baš na uklanjanje naljepnica s novih proizvoda. Ovaj je trik sa svojim pratiteljima podijelila blogerica Liljana Matić, a njezini su joj pratitelji u komentarima zahvalili, jer kažu – spasila ih je muke.

U videu se može vidjeti kako Ljiljana naljepnicu s plastične površine skida kao od šale, a za to je zaslužan – fen za kosu. Dakle, bez obzira na to s koje površine trebamo skinuti ljepilo, ono će se vrlo brzo otopiti djelovanjem toplog zraka koji izlazi kroz sušilo. Proces traje oko minutu, što je puno brže od klasičnog odljepljivanje koje je znalo izazvati stres.

Najveća prednost jest činjenica da, nakon što odlijepite naljepnicu, ne ostaju nikakvi tragovi ljepila, samo čista površina. Osim fena, koji je najbrže rješenje, naljepnice možete ukloniti pomoću maslinova ulja. Lagano utrljajte ulje u naljepnicu, pričekajte nekoliko minuta i lako ćete ju odlijepiti – također bez tragova.

U nastavku možete pronaći još korisnih trikova. 

Maskara Trik za trenutno spašavanje osušene maskare i tekućeg ruža za usne Tulipani Tulipan će duže trajati u vazi pomoću sastojaka koje svi imamo kod kuće Bolni vrat U 60 sekundi riješite problem ukočenog vrata Trik s vazelinom i parfemom Trik s parfemom i vazelinom kojim ćete produžiti trajanje svog omiljenog mirisa Trik za brzo sušenje odjeće Osušite odjeću za samo jedan do dva sata s ovim trikom Oštećena kosa Jednostavno, učinkovito i besplatno: Trik koji sprječava ispucale vrhove Četka za kosu Za najlakše i najbrže čišćenje četke za kosu trebat će vam samo tri stvari Spužvica za pranje suđa Za 90 sekundi: Trik za eliminiranje 99 posto bakterija u spužvici za pranje suđa Kipuća voda Jednostavan, a tako genijalan trik koji sprječava prelijevanje kipuće vode iz lonca

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju