Čak i žene koje minimalno koriste šminku u svojoj kozmetičkoj torbici vrlo vjerojatno imaju maskaru. Jedan, dva sloja maskare dovoljna su da proljepšaju i osvježe čitavo lice, a posebice, naravno, oči. Dobra maskara lijepo će naglasiti oči, produžujući trepavice i čineći ih gušćima.

Žene su uvijek u potrazi za savršenom maskarom, a s obzirom na zaista raznolike maskare na tržištu, vole ih isprobati što više kako bi pronašle onu koja im najbolje odgovara.

Pri njihovu korištenju uvijek treba imati na umu da imaju relativno kratak rok trajanja zbog visokog rizika od rasta bakterija. Nakon što je otvorite, maskaru biste smjeli koristiti tri do maksimalno šest mjeseci, ovisno o uputstvu na pakiranju.

Žena nanosi maskaru Maskara je jedan od najviše korištenih make-up proizvoda (Foto: Shutterstock)

No, što kada se maskara unutar tog dozvoljenog roka trajanja počne sušiti? Možda ćete doći u iskušenje da je prerano bacite, no dajte joj drugu šansu uz pomoć sredstva koje trenutno spašava osušenu maskaru. No, ne samo maskaru, već i druge tekuće make-up proizvode, poput tekućeg ruža za usne, tuša za oči te laka za nokta.

Za vraćanje tečnosti šminki trebat će vam fiziološka otopina, odnosno otopina za kontaktne leće koja je potpuno sigurna za oči. Jednostavno otvorite bočicu maskare, dodajte tri do četiri kapi otopine, zatvorite maskaru te je zagrijte trljajući bočicu između dlanova jednu minutu.

Make-up umjetnica slavnih savjetuje korištenje smeđe maskare uz crnu (Foto: Getty Images) Genijalni trik s maskarom za još bolji izgled trepavica

Potraga za idealnim tekućim puderom zna biti dugotrajna Tekući puder od 10 eura kojem su tisuće žena dale najvišu ocjenu

Maskara će opet postati lijepo tekuća i zahvalna za nanošenje. Samo pazite da ne ulijete previše otopine jer će maskara onda biti previše tekuća. Tri, četiri kapi sasvim su dovoljne.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju