Iz ormara smo izvadili cipele, gležnjače i čizme od brušene kože. Iako je ovaj način obrade kože vrlo zahvalan i elegantan, zahtijeva posebnu njegu i održavanje. Imaju li vaše omiljene cipele mrlju koja vam bode oči, riješite problem uz pomoć jednostavnih pomagala iz vlastitog doma.

1. Gumica na olovci

Gumicom nježno istrljajte mrlju te rukom odstranite mrvice koje je gumica ostavila na koži.

2. Rašpica za nokte

Ovaj trik odnosi se na skorene mrlje od blata koje putem "pokupite" na cipeli. Pustite da se blato potpuno osuši te potom rašpicom za nokte nježno protrljajte mrlju sve dok se blato ne pretvori u prah i otpadne.

Slika nije dostupna Od 119 kn: 12 pernatih jakni na sniženju za hladne dane koji stižu

Slika nije dostupna Katie Holmes: "Sigurne" čizme u kojima i Hrvatice rado provode zimu

3. Mekana četkica za zube

Brušena koža nakon učestalog nošenja može izgledati "istrošeno". Mekanom četkicom za zube nježno iščetkajte cijele cipele i to u suprotnom smjeru od takozvanih "dlačica" na koži.

4. Alkoholni ocat

Za tamne mrlje na brušenoj koži upotrijebite ovaj trik. Prije nego krenete s čišćenjem, na skrivenom mjestu pored potplata stavite kap octa i čekajte da se osuši. Ako kapljica nije ostavila mrlju nastavite s postupkom.

Namočite vrh pamučne krpice u ocat te njome tapkajte po mrlji dok se ne namoči, ostavite da kratko odstoji te prebrišite mjesto suhom stranom krpice.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju