Tuš za oči je najlakši način naglašavanja oka i nanošenja šminke. Osim što je, nakon što ga savladate, vrlo jednostavan i brz način šminkanja, tuš je izvrstan saveznik u isticanju prednosti i prikrivanju nedostataka na licu. Pronađite svoj oblik oka i doznate kako bi trebala izgledati linija tuša na vašem kapku

Bademaste oči
Ovakvom obliku očiju pristaje gotovo svaka linija tuša. Bilo da se radi o debeloj i naglašenoj, ili pak stiliziranoj od polovice oka, ne možete pogriješiti. Upravo zbog toga, poigrajte se s tušem i kombinirajte decentni look za dan i naglašeni za noć.

Tužne oči
Očima čiji su završeci lagano spušteni savršeno pristaje linija tuša koja počinje nešto prije sredine oka te se prema krajevima značajno proširuje.

Unutrašnji dio ili početak oka trebao bi biti bez tuša, a možete ga naglasiti i s malo svjetlijeg sjenila. Tuš na završetku oka nacrtajte prema obrvi kako bi linija vizualno podigla oko i naglasila ga.

Okrugle oči
Okrugle, naglašene oči tuš bi trebao izdužiti i stvoriti efekt bademastih očiju. To možete učiniti tako da deblju liniju tuša produžite prema završetku obrve, za oko pola centimetra. Linija tuša od početka oka treba biti tanka te bi se na 3/4 oka trebala širiti.

Isto tako, uz rub donjih trepavica nanesite kistom tamnije sjenilo kako bi ublažili efekt tuša te maskartom naglasite donje trepavice.

Oči smještene blizu
Kod ovako smještenih očiju tušem morate stvoriti iluziju koja će vizualno razmaknuti oči. To možete učiniti punom linijom tuša koja je na unutarnjem djelu (početku) oka tanja, od sredine kapka se počinje proširivati te se nastavlja nakon završetka oka.

Zadnji dio (repić linije) stvara snažan efekt pa ga slobodno možete produžiti ili se, ako ste spretni, poigrati s dvije linije.

Oči smještene široko
Razmaknute oči vizualno ćete približiti uz pomoć jednostavne i kratke linije. Linija je na početku oka tanka te se postepeno širi. No ona završava na samom kraju oka. Popularni repić linije mora biti vrlo kratak kako ne bi dodatno vizualno razmaknuo oči.
 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju