Ako ste ikada sanjali da postanete dizajnerica obuće, stigao je vaš trenutak.

Galerija Najpopularnije štikle dizajnera Jimmyja Chooa na crvenom tepihu - 2 Nicole u ružičastoj haljini Oliviera Theyskensa +0 Charlize Theron u haljini Alexander McQueen i čizmama Jimmy Choo

Sandra Choi, kreativna direktorica modne kuće Jimmy Choo, na Instagramu je pokrenula kampanju u sklopu koje će pet sljedbenika brenda dobiti priliku da oživi svoj dizajn.

Naime, obožavatelji brenda Jimmy Choo u sklopu inicijative "Choo Sketch" mogu poslati skicu svojih cipela, a neke od njih na kraju će biti proizvedene.

!0 komada koji podižu raspoloženje Za online druženja: 10 odjevnih komada iz H&M-a koji će razveseliti vaše najdraže

Slika nije dostupna Već od 74 kune: 10 novih haljina toliko udobnih da ćete ih željeti nositi i kod kuće

Projekt koji će trajati šest tjedana za cilj ima potaknuti sve kreativce koji se trenutno nalaze u svojim kućama da nacrtaju svoje cipele iz snova kako bi one napokon ugledale svjetlo dana.

Svaki tjedan do kraja akcije i Sandra će dijeliti vlastitu skicu cipela kojima šalje pozitivne poruke.

Sandra kaže da je skiciranje i za nju vrlo terapeutski način ophođenja s vlastitiom glavom, pa se nada da će isti učinak imati i na druge.

Inspiracija za njezinu prvu objavljenu skicu bili su cvjetovi s drveta koje se nalazi ispod njenog prozora. Za izradu skice koristila je "opremu" svoje djece jer su njezine stvari ostale u sada praznom sjedištu kompanije.

To je dokaz da se svatko od nas može baciti na posao s onim čime već sada raspolaže doma.

Slika nije dostupna Brzo i temeljito: Kako očistiti ormar s odjećom u jednom danu?

Slika nije dostupna "Corona-chic": Pet (ne)običnih modnih kombinacija za virtualna druženja

KAKO IZGLEDA IZBOR?

Ono što ova modna kuća i njezina kreativna direktorica žele od vas su kreativni, šareni radovi među kojima će izabrati deset finalista.

U pristiglim radovima Sandra će, čak i na crtežima koji se čine lošima, tražiti naznake ideja na kojima se po njenom mišljenju može raditi.

Tražim nov način razmišljanja, rekla je i dodala da će skice koje uđu u uži izbor biti postavljenje Instagram profil Jimmy Choo na kojem će se zatim održati javno glasanje.

Pet najpopularnijih dizajna bit će pušteno u proizvodnju i bit će dio nove capsule kolekcije, a sto posto zarade od te iste kolekcije bit će donirano u humanitarne svrhe.

Inače, već u prva tri sata nakon objave organizatorima projekta stiglo je između 60 i 70 prijedloga.

Ako i sami želite biti dizajnerica Jimmy Choo cipela, trebate učiniti sljedeće: nacrtati skicu cipela i poslati je na e-mail choosketch@jimmychoo.com skupa s vašim imenom i prezimenom, zemljom iz koje dolazite, korisničkim imenom na instagramu i informacijama o vašem dizajnu.

Rok za prijavu je 15. svibnja, a pobjednici će biti objavljeni 8. lipnja.

Prije nego se bacite na crtanje, inspiraciju potražite i u našoj galeriji u kojoj smo izdvojili samo mali dio slavnih dama koje za pojavljivanje na crvenom tepihu biraju Jimmy Choo obuću.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju