Nakon što je predstavljen krajem prošle godine u New Yorku, novi miris iz kozmetičke kuće Tom Ford Beauty, nazvane prema slavnom dizajneru, ne prestaje intrigirati javnost, ponajviše zbog svog imena "Fucking Fabulous". Sada je napokon stigao i u Hrvatsku.

Osim dizajna bočice koju čini kombinacija bijele i crne boje uz profinjeno matirano staklo, u oči najprije upada odabir naziva ovog mirisa.

Toma Forda mnogi su napadali zbog imena koji je dao svome novom mirisu iz kolekcije Private Blend. Naime, kritičari su smatrali da je ime odabrano samo kako bi provociralo, podiglo buku i unaprijedilo prodaju.

Miris se otvara slatko-gorkim aromama badema, koji slijedi aroma vanilije, a sve izvrsno povezuje lavanda. Upravo ona izvlači slatkoću iz ostalih sastojaka pa miris neodoljivo podsjeća na sladoled od vanilije i lavande.

No John Demsey, izvršni direktor kompanije Estee Lauder koja je vlasnik tvrtke Tom Ford Beauty, u svom intervjuu za Coveteur otkrio je pozadinu nastanka imena.

Sjedili smo na sastanku i iskušavali miris. Tom je rekao: 'Ovo je j***no fantastično!' Ja sam na to rekao: 'Da, j***no je fantastično', na što je on odgovorio: 'Zašto ga ne bismo nazvali tako?' I tako smo učinili. Ime je samo po sebi vrlo opisno. Neki ljudi govore o sastojcima mirisa, mi razgovaramo o tome kako miriše.

Idealne ljetne note

No svakako vrijedi spomenuti i sastojke koji ovaj parfem čine jedinstvenim. "Fucking Fabulous" otvara se slatko-gorkim mirisom badema, koji slijedi aroma vanilije, a sve izvrsno povezuje lavanda. Upravo ona izvlači slatkoću iz ostalih sastojaka, pa miris neodoljivo podsjeća na sladoled od vanilije i lavande.

Nekoliko minuta nakon nanošenja na kožu do izražaja dolaze i jantar i muškatna kadulja, što sve zajedno taj parfem čini idealnom orijentalnom ljetnom kombinacijom.

Želite li se počastiti tim jedinstvenim mirisom, morat ćete izdvojiti 2275 kuna za bočicu od 50 mililitara, ali i biti strpljivi jer za njega već postoji lista čekanja. Ipak, kada ga jednom nabavite, moći ćete ga dijeliti čak i sa svojim partnerom jer je ovaj parfem namijenjen i muškarcima i ženama.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju