Začepljeni sinusi mogu itekako otežati svakodnevicu i stvoriti probleme poput otežanog disanja, glavobolje pa i problema sa slabijim sluhom.

Uzrok začepljenih sinusa može biti i alergija, no koji god da je razlog, sinusitis je u svakom slučaju velika gnjavaža. Olakšavajuća je vijest ta da za ljude koje muče začepljeni sinusi postoje jednostavni i brzi načini na koje si mogu pomoći.

Cijenjeni kiropraktičar dr. Alan Mandell iz Floride osmislio je dva načina za odčepljivanje sinusa za koje će vam trebati manje od minute, a možete ih isprobati odmah.

  1. Ispružite palčeve te istovremeno dok otvarate usta pritisnite palčevima unutrašnjost uha. Otpustite pritisak na uši istovremeno zatvarajući usta. Čut ćete lagano pucketanje u ušima. Napravite deset brzih ponavljanja.
  2. Začepite nos prstima, lagano udahnite te izdahnite držeći usta zatvorena, pri čemu će vam se napuhnuti obrazi, kao da pušete. Napravite tri ponavljanja pazeći da ne pušete prejako.

Pričekajte nekoliko minuta, nakon toga biste trebali osjetiti kako vam se sinusi pročišćavaju.

Slika nije dostupna Upala sinusa: Koliko dugo smijemo koristiti kapi za nos? Upala sinusa Problematični sinusi: Šest koraka za uspješnu borbu s neugodnim bolovima

I ljudi s kroničnim problemima sa sinusima potvrdili su da ovi savjeti pomažu. Naročito su korisni ako se ne želite previše oslanjati na lijekove, nego ste skloniji prirodnim načinima liječenja.

Dva trika dr. Alana Mandella za odčepljivanje sinusa pogledajte u videu:

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju