Ako želite u svoj vrt unijeti promjenu i udomiti nove biljke koje će stvoriti zelenu oazu u vašem domu, zaputite se do Botaničkog vrta zagrebačkog PMF-a i odaberite neke od biljaka koje trenutno prodaju po akcijskim cijenama.

Pet biljaka koje isušuju i(li) ovlažuju zrak u prostoru Kalanhoa Pačempres Svekrvin jezik +7 Fikus

 Botanički vrt PMF-a svake godine organizira prodaju viška biljaka. Kako bi održali kontinuitet u broju i raznolikosti njihove Zbirke, vrtlari tijekom godine uzgajaju i razmnožavaju razne stakleničke biljke, vrtne trajnice, grmove i stabla.

Svake godine se stvori višak kojega početkom jeseni prodaju po akcijskim cijenama.

Budući da nismo rasadnik i cilj nam je prodati višak biljaka, nemamo inventar, odnosno popis biljaka u ponudi. Stoga ne možemo telefonski davati informacije o dostupnosti određene biljke i količine u prodaji. No, ukoliko tražite nešto posebno poput velebitske degenije, slobodno nam se obratite, stoji na službenim stranicama Botaničkog vrta.

Osim velebitske degenije, možete izabrati još mnoštvo različitog bilja. Sobno bilje, sukulenti, mesožderke, perunike, grmovi, stabla i vrtne trajnice, samo su neke od njih.

Rasprodaja biljaka održat će se u subotu, 8. listopada od 9 do 13 sati, u zapadnom dijelu Vrta, nasuprot Ministarstva kulture.

Ovisno o starosti, veličini i vrijednosti, za biljke treba izdvojiti od 10 do 200 kuna.

U prodajni prostor ulazi se s južne strane kolnog ulaza, a izlazi na mala vrata na sjevernoj strani. Djelatnici će kontrolirati ulazak kako se u prodajnom prostoru ne bi stvarala velika gužva. Molimo da ponesete vlastite vreće, cekere, košare, torbe….. jer ne prodajemo plastične vrećice!

Jesensko cvijeće - 7 10 jesenskih cvjetova koji će krasiti vrt do prvog snijega

Ulazak automobilima nije moguć – potražite parking u Runjaninovoj i Crnatkovoj ulici, napominju na službenim stranicama Botaničkog vrta.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju