Koji stil odabrati, kakve boje koristiti i kako maksimalno iskoristiti prostor, glavna su pitanja koja se nameću kad odlučimo preurediti stan ili kuću.

Galerija Stan u boho stilu Stan u boho stilu Stan u boho stilu +3 Spavaća soba u boho stilu

Bez obzira na to koji stil preferiramo, najvažnije je dom pretvoriti u oazu mira u kojoj ćemo uživati. Trendovi u uređenju interijera neprestano se mijenjaju, ali ovo je zlatno pravilo koje nikad neće izaći iz mode.

Boho stil u uređenju interijera, vrato se na velika vrata, ali ovoga puta u kombinaciji s omiljenim skandinavskim stilom.

Kombinacijom ta dva stila stan je uredila Valerije iz Italije. Njezin stan mogao bi vam poslužiti kao inspiracija ako planirate preuređenje svog doma. 

Njezin stan sastoji se od prostranog dnevnog boravka, spavaće sobe, kuhinje, radnog prostora te lođe, u kojoj provodi najviše vremena.

Stan u boho stilu Lođa s prirodnim detaljima (Foto: Instagram@Vale My Cozy)

Valerija je za uređenje svog stana koristila uglavnom bijelu boju, koju je kombinirala sa zemljanim tonovima, puno drvenih površina i raznim biljem pa je tako svjetlom prostoru dala dozu topline.

Na taj je način uspješno kombinirala karakteristike dva popularna stila – skandinavskog, kojega karakteriziraju nešto hladniji tonovi, te boemskog stila – u kojemu su najvažniji ukrasni predmeti i udobnost. 

U Valerijinom domu možemo vidjeti bijele zidove, koji stan čine prostranim i svježim, drvene predmete, pletene košare i tepihe, te puno tekstilnih elemenata. 

Posebnost ovog stana, zasigurno je lođa koju je Valerija uredila starim predmetima. Pletna garnitura izgleda zaista efektno, a cjelokupni dojam još je ljepši zbog vintage tepiha i puno zelenila. 

Stan od 23 kvadrata u kojem je svaki centimetar sjajno iskorišten Predivan stan od samo 23 kvadrata Predivan stan od samo 23 kvadrata Predivan stan od samo 23 kvadrata +4 Predivan stan od samo 23 kvadrata

Ako vam se svidio ovaj stil uređenja, u nastavku možete pročitati nekoliko savjeta kako stan urediti poput Valerijinog.

  1. Stan uredite ručno rađenim ili vintage predmetima. Ako imate stari pleteni predmet, nemojte ga bacati, već ga restaurirajte i njime uredite dnevni boravak. Također, stare jastuke presvucite navlakama u nježnim bojama, koji će cijelom interijeru dati boho notu.
  2. Koristite elektične palete boja. Ne postoji standardna boemska paleta boja, nego ona koja opisuje udobnost po vašoj definiciji. Bijeli zidovi s dodacima zemljanih nijansi, zasigurno su dobar izbor.
  3. U boho stilu ne postoji sterilna čistoća. Kao što možete vidjeti na primjeru Valerijina stana, razbarušene deke, nepravilno postavljene navlake i neusklađene teksture, stvorit će taj cozy ambijent, koji je savršen za opuštanje.
  4. Prostoru dodajte dosta zelenila. Biljke u posudama zemljanih boja, upotpunit će boho stil uređenja doma.
  5. Udobnost prije svega. Ako stan želite urediti u ovom stilu, ne morate kupovati nove predmete. Ako imate stari kauč koji se već izlizao, ali vam je jako udoban, presvucite ga novom navlakom i nastavite uživati u izležavanju.

  Stan u boho stilu Spavaća soba u boho stilu (Foto: Instagram@Vale My Cozy)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju