Dugogodišnji parovi znaju da vrijeme promijeni neke stvari u vezi. Leptirići u trbuhu nakon puno godina prestanu letjeti, a intimni trenutci postanu sve rjeđi. Međutim, to je vrijeme kad spoznamo što je prava, istinska ljubav koja je možda malo dosadnija od početničke zaljubljenosti, ali mnogima predstavlja potvrdu sreće za cijeli život

Znaš da si zaljubljen kad ne možeš zaspati jer je stvarnost napokon bolja od tvojih snova, prekrasno je sročio dr. Seuss, poznati američki pisac za djecu.

Istraživanja su pokazala da parovi koji imaju dobru komunikaciju i slušaju jedno drugo, ne moraju stalno provoditi vrijeme u krevetu da bi imali čvrst i zdrav odnos.

U nastavku pročitajte koje su sve stvari u vezi važnije od seksa.

1. Poštujete jedno drugo

Vas dvoje ste dvije potpuno različite osobe. Ukusi, preferencije, mišljenja… razilazite se u mnogo stvari, ali ipak osjećate pripadnost i podršku. Ne namećete jedno drugom svoja stajališta, već uvijek imate iskrenu želju saslušati što vaš partner ima za reći.

Ako vas još uvijek zajedničko vrijeme uveseljava, bila to jutarnja kava prije posla ili film prije spavanja, znači da to što se intima ugasila ne mora biti problem. Poštovanje na temelj svakog odnosa, a ako se poštujete, znači da je vaš odnos čvrst i zdrav, a na intimi uvijek možete poraditi.

2. Želite iste stvari

Bez obzira na to što se drugačije osobe, vaši životni ciljevi su isti. Možda se razilazite oko toga hoćete li imati veliku ili malu svadbu i kako ćete nazvati svoju djecu, ali brak i obitelj su vam zajednički ciljevi koje ćete postaviti kao prioritet i sve ostalo prilagoditi tome.

Čak i da je vaša iskra u krevetu ne gori kao prije, ako nemate zajedničke životne ciljeve, vaš se odnos neće moći razvijati, a vi kao par nećete moći napredovati.

3. Podržavate jedno drugo

Imati partnera za cijeli život, znači biti u timu. Partner treba biti prijatelj, saveznik, kritičar i ljubavnik. Ako je vaš partner prva osoba kojoj se obratite kad vam je teško, ili kad pucate od sreće, znači da manjak intime nikada neće uništiti vaš odnos. Ako ste jedno drugome najveća podrška i međusobni obožavatelji, ništa vam ne može stati na kraj pa ni malo hladnoće među plahtama.

4. Dijelite komplimente

Nitko ne bi trebao poznavati vaš ego bolje nego osoba s kojom živite. Ponekad zbog užurbanog načina života prestanemo misliti na sebe i osjećamo se i izgledamo malo gore nego na samome početku. Partneri jedno drugome trebaju stalno dokazivati koliko su im privlačni i podizati im samopouzdanje. Ako nemate potrebu na drugim mjestima tražiti komplimente, znači da seksualna privlačnost još uvijek postoji, samo ste upali u malu fazu preopterećenosti.

5. Nasmijavate jedno drugo

Totalno ste opušteni kad ste skupa, ne bojite se „blebnuti“ nešto glupo ili smiješno, a vašeg partnera će vaša maksimalna opuštenost nasmijati, a ne izazvati čudne poglede i podsmijehe. Istraživanja su pokazala da parovi koji se zajedno smiju svakodnevnim životnim situacijama, pa i onim negativnim, najduže ostaju zajedno. Parovi koji imaju interne fore, imaju i najzdraviji odnos, kažu istraživanja.

6. Volite isprobavati nove stvari

Parovi koji vole isprobavati nove stvari, u spavaćoj sobi, ali i izvan nje, dokazano imaju bolji odnos. Budući da intimnost ponekad može postati rutina, potrudite se raditi stvari koje nikad prije niste radili, kako biste održali vezu uzbudljivom. Putovanje u državu u kojoj nikad niste bili, zajednički hobi ili nova seks poza, mogu vam pomoći da bolje upoznate sebe i svog partnera i podignete odnos na neku novu razinu.

7. Volite se maziti

Parovi koji se vole maziti, mogu imati bolji odnos nego oni koji su aktivni u krevetu. Ako se poljubite svaki puta kad odlazite negdje, kad se probudite, ili idete spavati, ako su zagrljaji sastavni dio vašeg odnosa, a držanje za ruku uobičajen način šetnje, znači da imate čvrst odnos koji se može razvijati.

8. Realni ste u pogledu svojih očekivanja

Ako shvaćate da je veza obostrana, postavljate realna očekivanja i ne zahtijevate da druga osoba ispuni svaku vašu želju, imate jako dobar i zdrav odnos. U vezama u kojima partner od druge strane ne dobiva puno pažnje, a traži je, odnos je vjerojatno osuđen na propast. Također, trebate biti svjesni da partner ima život mimo vaše veze i da vi niste jedini koji ga usrećujete. Pokušajte s partnerom dijeliti sreću i pokazati mu da vam je važno da razvija svoje osobne interese kako bi bio potpuna osoba. Samo dvije kompletne osobe mogu imati kompletan odnos.

9. Opraštate jedno drugome

Sasvim je normalno da u vezi ponekad postoje napetosti, razilaženja i problemi. Međutim, ako se znate prilagoditi partneru, saslušati njegovu stranu priče, identificirati problem i poraditi na njemu, znači da imate jako dobar odnos. Ljudi nisu savršeni i svi možemo pogriješiti, našu ljudsku veličinu određuje mogućnost oprosta.

10. Najbolji ste prijatelji

Nećete uvijek imati intimne trenutke u spavaćoj sobi. Neki prijateljstvo smatraju posebnijim odnosom, nego što je romantična veza. Ono se temelji na ljubavi, povjerenju, međusobnoj potpori i prihvaćanju. Slika nije dostupna Puno govori o nama... Je li ova osobina stvarno najvažnija za uspjeh ljubavne veze?

Ako vam nije problem partneru pokazati ranjivost i emocije, kakve god one bile i razgovarati o njima, znači da ste se zaljubili u svog najboljeg prijatelja. Takvi odnosi su najčvršći pa neće biti problem poraditi na intimi. Laganje o nekim stvarima je strogo zabranjeno A neke su česte: Četiri laži koje nikada ne bismo smjeli govoriti partnerima

Dugoj, trajnoj i pozitivnoj vezi, potrebno je puno više od seksa da bi preživjela. Parovi koji nadilaze fizički aspekt postaju privrženiji i povezaniji zbog gore spomenutih emocionalnih i fizičkih aktivnosti. Ako vaša veze zadovoljava sve što smo gore naveli, znači da ćete u sreći i ljubavi zajedno ostariti. A starost ne pita kakvi ste u krevetu.

 

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju