Staklene boce od sokova, alkoholnih pića, umaka od rajčice, dječjih kašica i sličnih prehrambenih proizvoda često završe u kanti za smeće, a tamo im nikako ne smije biti mjesto. Želite li svoj dom učiniti zanimljivim i originalnim, ne bacajte staklene boce, već ih iskoristite kao ukrase.



U našoj galeriji možete pogledati 20 fantastičnih ideja kako iskoristiti prazne staklene boce, a u nastavku pročitajte nekoliko potencijalnih novih funkcija za sve boce u vašem kućanstvu koje biste inače vjerojatno bacili u smeće. Umjesto otpada, mogu postati ukras za vaš dom ili vrt.

1. Boca kao vaza za cvijeće

Najjednostavniji način kako iskoristiti bilo koju staklenu bocu je pretvoriti je u vazu za cvijeće. Dobro je operite te namočite i ogulite etikete, natočite u nju vodu te je ukrasite ubranim cvijećem.

Ako boca ima široko grlo, u nju stavite buket ili stručak cvijeća, a onu uskog grla, poput boce za vino, možete ukrasiti samo jednim cvijetom ili grančicom. Više boca raznih oblika i veličina možete udružiti i pretvoriti u bogatu dekoraciju stola.

Ako ih napunite, perlicama, umjetnim cvijećem ili kamenčićima u boji, staklene boce će postati elegantan detalj na kupaonskom ormariću ili prozor

2. Boca kao čaša ili vrč

Staklene bočice širokog grla poput onih za mlijeko ili umak od rajčice možete pretvoriti u čaše. Ovakav ukras idealan je za proslave i dječje rođendane.

Bočice operite i ogulite etikete te u njih natočite sok i stavite slamke u boji. Čaše možete ukrasiti i mašnom ili ukrasnom trakicom zavezanom oko grla, što može izgledati vrlo elegantno i zanimljivo. Veće boce pak mogu poslužiti i kao vrč za sok.

3. Boca kao kupaonski ukras

Ako ih napunite perlicama, umjetnim cvijećem ili kamenčićima u boji, staklene boce će postati elegantan detalj na kupaonskom ormariću ili prozoru.

Staklene bočice širokog grla poput onih za sok, mlijeko ili umak od rajčice možete pretvoriti u zanimljive čaše ili vrč za sok

No ako ih napunite mirisnom soli ili kupkom za kupanje, šamponom ili sapunom za ruke, obična bočica, osim ukrasa, postat će i koristan detalj u kupaonici.

4. Boca kao svijećnjak

Staklenu bocu operite i napunite pijeskom ili kamenčićima, ukrasite vrpcama ili papirnatim ukrasima te u nju nataknite svijeću. Tako učinite s nekoliko boca te ih zajedno posložite na ormarić ili stol i dobili ste originalan ukrasni svijećnjak. Boce možete i obojiti bojom za zid ili staklo i na njoj ispisati poruke ili iscrtati uzorke.

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju