Otkako je šezdesetih godina prošlog stoljeća izumljena likra, ova umjetna sintetička tkanina počela se koristiti u izradi odjeće – posebice tajica. Taj odjevni komad već osam desetljeća ciklički ulazi i izlazi iz mode te vlada street style kombinacijama.

Galerija Centar Zagreb svakog je vikenda pravo vrelo modne inspiracije Plavokosa dama u kožnatim tajicama na zagrebačkoj špici Kožnate tajice su fleksibilan komad odjeće +3 Next kožnate tajice, 28 eura

Tajice od umjetne kože posljednjih su nekoliko sezona nezaobilazni dodatak ulične mode koji privlači pozornost – na hrvatskom asfaltu, ali i na ulicama svjetskih modnih prijestolnica poput Milana, Pariza, New Yorka i Londona.

Riječ je o vrlo fleksibilnom komadu iz ženskog ormara koji se može kombinirati na razne načine. Izgledat će sjajno uz elegantnu bluzu, štikle ili čizme s visokom potpeticom, ali i s običnim tenisicama i sportskom majicom.

Plavokosa dama u kožnatim tajicama na zagrebačkoj špici Plavokosa dama u kožnatim tajicama na zagrebačkoj špici (Foto: Josip Moler/Cropix)

Kožnate tajice osobito dobro izgledaju kada se kombiniraju s drugim kožnatim detaljima. Zna to i plavokosa dama koja je svojom modnom kombinacijom privukla pažnju fotografa na zagrebačkoj špici prošlog tjedna.

Zagonetna plavuša iskombinirala je kožnate tajice s kratkom kožnatom jaknom naglasivši ženstvene adute na suptilan način.

Kožnate tajice su fleksibilan komad odjeće Kožnate tajice su fleksibilan komad odjeće (Foto: Josip Moler/Cropix)

Ispod jakne nosila je strukiranu tuniku točkastog uzorka, a na nogama čizme od brušene kože i s visokom potpeticom. Izdanje je zaokružila s crnom torbicom, ali i sunčanim naočalama mačkastih okvira.

30 zagrebačkih street style izdanja u kojima vladaju traperice Traperice u street style izdanjima iz Zagreba - 1 Traperice u street style izdanjima iz Zagreba - 4 Traperice u street style izdanjima iz Zagreba - 10 +23 Traperice u street style izdanjima iz Zagreba - 7

Zagrepčanke vole crop top: Kratke majice koje caruju domaćim ulicama Crop top je popularan na zagrebačkoj špici Crop-top na zagrebačkoj špici - 3 Crop-top na zagrebačkoj špici - 6 +7 Crop-top na zagrebačkoj špici - 5

Zavirili smo u hrvatske trgovine i na popularne webshopove te smo odabrali nekoliko modela kožnatih tajica po uzoru na plavokosu damu iz centra Zagreba.

Next kožnate tajice, 28 eura Next kožnate tajice, 28 eura (Foto: Internetske stranice proizvođača)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju