Jeste li znali da su prvi crop topovi napravljeni još tridesetih i četrdesetih godina prošlog stoljeća?

Galerija Crop top je popularan na zagrebačkoj špici Crop-top na zagrebačkoj špici - 3 Crop-top na zagrebačkoj špici - 6 +7 Crop-top na zagrebačkoj špici - 5

U to vrijeme vladale su nestašice mnogih sirovina, pa je majicama skraćen porub više zbog nedostatka tkanina za njihovu izradu, a manje zbog želje da se napravi modni iskorak.

Ovaj odvažni modni komad koji razotkriva trbuh postao je opće prihvaćen i rado nošen krajem 60-ih i početkom 70-ih godina 20. stoljeća paralelno s razvojem hippie pokreta. Nosile su ga brojne slavne dame – od Jane Birkin do Cher.

Cher ne nosila crop-top još početkom 70-ih godina prošlog stoljeća Cher ne nosila crop-top još početkom 70-ih godina prošlog stoljeća (Foto: Profimedia)

Crop top je u 80-ima prerastao u dio odjeće za vježbanje te je bio čest prizor u studijima za aerobik. Otada se ciklički vraća u modu i kombinira na nove i drugačije načine. Riječ je o komadu koji se u posljednje vrijeme viđa u street style kombinacijama, ali i na crvenom tepihu.

Odrezane majice čiji porub dopire do iznad pupka vratio se u modne kombinacije i na hrvatske ulice, a pogotovo otkako su se značajno počele penjati temperature u termometru.

Crop-top na zagrebačkoj špici - 9 Crop top od rastezljive tkanine nalik na potkušulju je vrlo čest prizor na zagrebačkoj špici (Foto: Josip Moler/Cropix)

Na zagrebačkoj špici ovih su se dana mogle vidjeti različite modne kombinacije upotpunjene kratkim majicama do iznad pupka, a ljubiteljice mode sparuju ga na zanimljive načine.

Modni stručnjaci kažu da će crop top izgledati najbolje kada se kombinira s hlačama visokog struka ili midi i maksi suknjama. Ovisno o prilici uz njega će lijepo izgledati cipele s visokom potpeticom, ali i obične tenisice.

Crop-top na zagrebačkoj špici - 1 Crop top se često kombinira uz traperice na zagrebačkoj špici (Foto: Josip Moler/Cropix)

Dame na zagrebačkim ulicama preferiraju crop top napravljen od rastezljive tkanine koja oponaša potkošulje, a ponajviše ga kombiniraju ga uz hlače širokih nogavica i traperice.

Pogledajte modele obuće koji su zavladali proljetnim kombinacijama na zagrebačkoj špici Street style izdanja iz Zagreba - 7 Street style izdanja iz Zagreba - 11 Street style izdanja iz Zagreba - 4 +7 Street style izdanja iz Zagreba - 3

Modna inspiracija: Pogledajte kakve modele suknji nose dame od Zagreba do Dubrovnika Suknje od trapera trenutačno su najpopularniji model Splitska street style izdanje u suknjama - 2 Zadarsko street style izdanje u suknji od trapera +11 Zagrebačka street style izdanja sa suknjama - 7

One odvažnije odabrat će model majice s upečatljivim uzorkom, zanimljivom bojom ili napravljen od nešto elegantnijih tkanina. Kako dame na zagrebačkoj špici kombiniraju kratke majice, pogledajte u fotogaleriji na početku teksta.

Crop-top na zagrebačkoj špici - 6 Dame ga nose i uz suknje (Foto: Josip Moler/Cropix)

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju