Tajice su vrlo fleksibilni odjevni komad koji se može nositi na različite načine i u različitim prilikama. U njima se trči i ide u teretanu, odlazi na kavice s prijateljicama, ali i u večernji izlazak.

Galerija Ulična moda kožnate tajice u Zagrebu - 2 Ulična moda kožnate tajice u Zagrebu - 3 Ulična moda kožnate tajice u Zagrebu - 4 +4 Ulična moda kožnate tajice u Zagrebu - 1

Povijesni zapisi govore da su prve tajice nosili muškarci u Škotskoj u 14. stoljeću.

U širu primjenu ušle su šezdesetih godina prošlog stoljeća nakon izuma likre. Otada su ih nosile brojne slavne dame – od ikona stila poput Audrey Hepburn i Jane Birkin do Debbie Harry i Madonne.

Ovisno o modelu, tajice se mogu kombinirati uz različitu obuću – izgledat će lijepo uz sportske tenisice, štikle s vrtoglavim potpeticama, ali i visoke čizme.

Ulična moda kožnate tajice u Zagrebu - 4 Kožnate tajice i visoke čizme sjajna su kombinacija (Foto: Josip Moler/Cropix)

U posljednjih nekoliko godina u street style kombinacijama osobito su popularni modeli modeli od umjetne kože.

Ovaj tip tajica odabrala je i plavokosa dama iz centra Zagreba koja je metropolom prošetala s kućnim ljubimcem u modelu u svijetlosmeđoj boji.

Kožnate tajice sparila je majicom u boji kože te čizmama visokih sara od smeđeg baršuna koje su joj dopirale do iznad koljena

Ulična moda kožnate tajice u Zagrebu - 3 Kaput u upečatljivoj boji koja je razbudila zagrebačko sivilo (Foto: Josip Moler/Cropix)

U rukama je nosila kožnatu torbu, a preko svega prebacila kaput u upečatljivoj zelenoj boji. Izdanje je zaokružila zlatnim naušnicama i predimenzioniranim sunčanim naočalama.

Zavirili smo u hrvatske trgovine i na popularne webshopove te smo odabrali nekoliko modela kožnatih tajica po uzoru na plavokosu damu iz centra Zagreba.

Guess tajice, 63 eura Guess tajice, 63 eura (Foto: Internetske stranice proizvođača)

Baš su - opa! Glamurozne čizme koje su u centru Zagreba privlačile poglede Ulična moda u centru Zagreba - 3 Ulična moda u centru Zagreba - 7 Zagrebačka street stylerica nosi torbu brenda Elisabetta Franchi +9 Ulična moda u centru Zagreba - 2

Izdanje iz centra Zagreba u vrlo efektnim najlonkama s lijepom porukom Ulična moda u centru Zagreba - 8 Ulična moda u centru Zagreba - 6 Ulična moda u centru Zagreba - 5 +6 Zagrebačka street stylerica nosi čizme od trapera ukrašene umjetnim dijamantima iz Zare

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju