Ovisno o vremenskim (ne)prilikama, ponekad i usred ljeta na ulicama hrvatskih gradova možemo, primjerice, vidjeti gležnjače ili čizmice koji su tradicionalno obuća za jesensko-zimsku sezonu. S druge strane, pojedini modeli obuće isključivo su ljetni i zasigruno nećemo naići na njih tijekom jesenskih ili zimskih dana.

Galerija Lasocki (CCC), 34,99 EUR Planet obuća, 30,39 EUR New Look, 34,85 EUR +6 River Island, 40,67 EUR

Na primjer, plutena obuća. Baš kao i špagerice, plutene sandale i natikače odavno su sinonim za tople ljetne dane, a među najefektnijim modelima koje smo posljednjih tjedana vidjeli na zagrebačkoj špici nalazi se onaj koji nosi naša današnja street style zvijezda.

Plutene sandale u street style izdanju iz Zagreba Plutene sandale u street style izdanju iz Zagreba (Foto: Josip Moler/Cropix)

Zgodna crnka prošetala se Cvjetnim trgom u pomalo klasičnoj ljetnoj kombinaciji. Dugačku suknju šireg kroja napravljenu od neutralnog plavog trapera kombinirala je s efektnim komadima - rebrastim topom na bretele u boji fuksije i upečatljivom žutom torbom.

Na nogama je imala sandale s vrtoglavo visokom blok-potpeticom i debljom prednjom platformom od pluta. S obzirom na to da je pluto vrlo lagan materijal, za razliku od druge obuće s platformom koja često zna biti jako teška - u ovim sandalama korak je sigurno lak.

Pogledajte modele obuće koji su zavladali proljetnim kombinacijama na zagrebačkoj špici Street style izdanja iz Zagreba - 7 Street style izdanja iz Zagreba - 11 Street style izdanja iz Zagreba - 4 +7 Street style izdanja iz Zagreba - 3

Na prvi pogled mnogima se može učiniti kako nije nimalo jednostavno hodati u cipelama s tako visokom potpeticom, ali zahvaljujući prednjoj platformi razlika u visini potpetice zapravo uopće nije tako velika kao što se doima.

Ako ste i vi u potrazi za plutenim sandalama, razgledajte neke od modela koje smo, inspirirani ovim street style izdanjem, pronašli u ponudi raznih modnih brendova.

New Look, 34,85 EUR New Look, 34,85 EUR (Foto: New Look)

30 zagrebačkih street style izdanja u kojima vladaju traperice Traperice u street style izdanjima iz Zagreba - 1 Traperice u street style izdanjima iz Zagreba - 4 Traperice u street style izdanjima iz Zagreba - 10 +23 Traperice u street style izdanjima iz Zagreba - 7

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju