Posljednji proljetni vikend i posljednja proljetna zagrebačka špica vrvjela je raznoraznim street style kombinacijama koje najavljuju početak ljeta. Brojne žene i djevojke pokazale su izvrsna modna izdanja u kojima bi lako mogle prošetati i ulicama europskih metropola.

Galerija Ulična moda u centru Zagreba - 8 Ulična moda u centru Zagreba - 7 Ulična moda u centru Zagreba - 1 +8 Zagrebačka street stylerica nosi bež natikače od rastezljive tkanine

Lijepe, ženstvene haljine uvijek su među zastupljenijim komadima u street styleu, a jednu itekako upečatljivu haljinu odjenula je prezgodna dama koja je središtem Zagreba prošetala u društvu partnera.

Dugačka zelena haljina na preklop savršeno je naglasila ženstvenu figuru ove ljepotice, a riječ je o modelu iz lanjske kolekcije high street brenda Zara. Sašivena je od laganog i elegantnog žakarda cvjetnog dezena te ima dublji V-izrez i pojas za vezanje.

Ulična moda u centru Zagreba - 1 Zagrebačka street stylerica u zelenoj haljini na preklop iz trgovine Zara (Foto: Josip Moler/Pixsell)

Upravo se haljine na preklop smatraju najženstvenijima jer definiraju struk i naglašavaju bokove, a zahvaljujući V-izrezu vizualno i produžuju figuru. S obzirom na izostanak gumba i patentnih zatvarača, ova senzualna haljina osigurava i nesputanost te udobnost.

Na engleskom govornom području poznata kao wrap dress, ta kultna haljina prvi put se pojavljuje u 30-im godinama 20. stoljeća u radionici dizajnerice Else Schiaparelli, ali veliku popularnost doživljava tek u 70-im godinama zahvaljujući Diane von Furstenberg.

Haljinu na preklop popularizirala je modna dizajnerica Diane von Furstenberg Haljinu na preklop popularizirala je modna dizajnerica Diane von Furstenberg (Foto: Profimedia)

Zagrebačka street stylerica uz svoju haljinu kombinirala je bež natikače od rastezljive tkanine, a od modnih dodataka odabrala je veliki bijeli prsten i sitne svjetlucave naušnice.

Još dobre ulične mode iz centra Zagreba pronađite u fotogaleriji na početku teksta.

Ulična moda u centru Zagreba - 2 Ulična moda u centru Zagreba (Foto: Josip Moler/Pixsell)

Obožavane cipele na zagrebačkoj špici zbog kojih i šarena haljina iz Zare pada u drugi plan Brineta iz Zagreba u cipelama s potpeticom u boji kože Cipele u boji kože vizualno produžuju noge i cijelu figuru Jednostavna, ali efektna kombinacija dame iz centra Zagreba +5 Zara šarena haljina, 35,99 eura

Još lakše do inspiracije uz omiljene teme. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju